Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa que la UE estableixi mesures per eradicar la propagació d'espècies invasores augmentant les inspeccions en origen

silvia limones com medi ambient feb 2016La Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei per instar a les institucions europees a incrementar el control de productes fitosanitaris a la frontera per tal d'evitar l'entrada de noves plagues nocives per a les plantes, després de la situació provocada per la Xylella Fastidiosa a les Illes Balears.

La diputada socialista Silvia Limones ha denunciat que en els darrers anys «han augmentat considerablement el nombre de plagues que afecten a les plantacions de les Illes, moltes d'elles relacionades amb la pujada de les importacions».

Per poder compensar els danys que això pot ocasionar a les nostres plantacions, el Grup Parlamentari Socialista considera necessari «una revisió dels tractats europeus en vigor, especialment d'aquells que afecten a la nostra comunitat autònoma».

En concret, a criteri de Limones, cal fer un esforç per establir més mesures «que serveixin per eradicar la propagació d'espècies invasores i els efectes negatius que produeixen sobre el territori envaït, augmentant les inspeccions i el control en origen.

El darrer exemple d'un cas com aquest el tenim a Balears amb la Xylella Fastidiosa, de la qual s'han detectat 71 casos a Mallorca i 21 a Eivissa.

Per això, la proposta socialista insta al Parlament Europeu i a la Comissió Europea de Medi Ambient a «realitzar estudis d'impacte en el sector agroalimentari del comerç amb països extracomunitaris, a adoptar mesures de protecció i compensació per als productors balears perjudicats per l'entrada de productes extracomunitaris a causa de la sobreoferta i també a reforçar els instruments de control fitosanitari a la frontera per tal d'evitar l'entrada de noves plagues nocives per a les plantes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube