Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a l'Estat més transparència en els criteris del Servei Públic d'Ocupació a l'hora d'atorgar prestacions

Elena Baquero 23-03-17La Comissió d'Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per instar a l'Estat a augmentar la transparència en el Servei Públic d'Ocupació (SEPE).

La diputada socialista Elena Baquero ha denunciat que el Govern del PP «ha tengut com a objectiu retallar les despeses de les prestacions del SEPE». En aquest sentit, la socialista ha criticat que «l'Estat ha optat per augmentar els requisits per accedir a les prestacions per atur excloent a moltes persones del seu dret a tenir unes prestacions mínimes necessàries per tenir una vida digna».

De fet, tal com ha explicat Baquero, al llarg dels darrers anys ha baixat el nombre de prestacions reconegudes en relació a les sol·licitades, per la qual cosa es pot afirmar que «s'ha produït un canvi en els criteris per atorgar-les».

Per això, el Grup Parlamentari Socialista insta a l'Estat «a fer públics els criteris pels quals s'atorguen o es deneguen aquestes prestacions i a facilitar que els usuaris els puguin consultar i puguin exercir el seu dret de reclamació».

A més a més, la Llei de Transparència obliga a fer públics i accessibles als usuaris els criteris pels quals s'atorguen aquestes ajudes, i la manca de claredat en aquest assumpte «fa que els usuaris no tenguin clar perquè es deneguen les prestacions a les quals opten».

Finalment, la diputada socialista ha lamentat que en els darrers anys «el PP ha tornat discrecional un dret que és objectiu i que està reconegut», i per això, els socialistes fan aquesta proposta «per totes aquelles persones que encara tenen dificultats i no entenen per què se'ls deneguen les ajudes».

La proposta dels socialistes ha estat aprovada per unanimitat

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube