Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern d'Espanya que consensuï amb Balears les inversions anunciades per AENA als nostres aeroports

Damià Borràs Ple PIB 04-04-17El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per demanar al Govern d'Espanya que consensuï amb Balears, escoltant també als Consells Insulars i Ajuntament de Palma, qualsevol inversió que AENA vulgui fer als nostres aeroports.

Així ho ha defensat el diputat socialista Damià Borràs, qui ha recordat que «el secretisme habitual d'AENA ha fet sonar totes les alarmes amb les intencions d'augmentar la capacitat de Son Sant Joan fins a les 80 operacions per hora quan fins ara eren 60 les que tenien lloc en temporada alta». Un fet que suposaria l'increment de les infraestructures aeroportuàries, tal com ha anunciat la mateixa empresa, amb inversions per valor de 297 milions d'euros.

En aquest sentit, Borràs ha criticat que «la prosperitat i el benestar no passa per més pistes a l'aeroport, sinó per millor turisme i de més qualitat». Així i tot, els socialistes estan d'acord en fer inversions dins l'Aeroport de Palma sempre que siguin destinades «a millorar la seguretat, a reduir l'impacte ambiental d'aquesta infraestructura, a millorar l'alta tecnologia i les comunicacions i a mantenir en bon estat les pistes i les instal·lacions en general», ha explicat Borràs.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista proposa «consens» al Govern d'Espanya, i que aquest «consensuï amb el Govern de les Illes Balears l'abast i la conveniència de les actuacions previstes i anunciades a l'aeroport de Palma», a més de totes les inversions que es vulguin fer en un futur.

A més a més, la proposta socialista també insta al Govern d'Espanya a adoptar les mesures necessàries per fer efectiu que el Govern de les Illes Balears participi de forma directa i efectiva en la gestió, programació i planificació dels aeroports de la comunitat autònoma des del manteniment del caràcter públic de la titularitat d'aquests.

De fet, el diputat socialista ha insistit en què «els nostres aeroports aporten més d'una cinquena part als beneficis totals d'AENA i en canvi aquesta no fa cap discriminació positiva per Balears».

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups de la cambra menys els del PP.

Taxa de reposició

D'altra banda, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa conjunta dels partits del pacte, impulsada pel sindicat UGT, per demanar al Govern d'Espanya la derogació de la taxa de reposició i el retorn de drets als treballadors públics.

La diputada socialista Maria José Camps ha assegurat que es tracta d'una «qüestió de justícia», ja que a Balears dels 31.200 empleats públics 11.798 són interins o eventuals. En aquest sentit, la diputada socialista ha criticat que les administracions públiques s'han vist obligades a contractar personal interí per fer feines estructurals, la qual cosa ha contribuït a «crear funcionaris de dues vies, discriminacions de l'empleat temporal respecte el fix i a precaritzar l'ocupació pública».

Per això, la proposta conjunta demana la derogació de la taxa de reposició i a més, que es reconegui l'esforç que durant anys els treballadors públics han realitzat tot i patir restriccions i retallades per part del govern del PP.

A més a més, Camps ha defensat que «si volem serveis públics de qualitat i eficient hem de centrar els esforços en l'estabilitat de la plantilla, ja que el retorn de drets també repercutirà en les condicions laborals del sector privat».

La proposta també insta a l'Estat a elaborar un Pla d'Ocupació i Recursos Humans i a adaptar la legislació espanyola a l'europea per acabar amb l'ús discriminatori i abusiu de la contractació de treballadors temporals en el servei públic.

La Proposició No de Llei ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris menys el PP que s'ha abstès, excepte en el punt 1 que ha estat aprovat per unanimitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube