Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern d'Espanya que recuperi el poder adquisitiu de les pensions i que n'augmenti la mínima

Sílvia Cano ComSocial 09-02-17La Comissió d'Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per demanar al Govern d'Espanya que augmenti les pensions mínimes i que en recuperi el poder adquisitiu.

Així ho ha defensat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha denunciat que a Balears les dones representen el 70% de les pensions més baixes. «Les desigualtats en l'accés al mercat laboral, l'escletxa salarial, la desigual corresponsabilitat familiar o les dificultats en la conciliació dificulten la plena integració laboral de les dones, ja que han d'assumir la major part de les tasques familiars i domèstiques, la qual cosa provoca grans llacunes en la seva trajectòria de cotització i per tant pensions més baixes».

Per això, la proposta socialista també insta a l'Estat a aplicar mesures d'acció positiva per a les pensions de jubilació de les dones treballadores mentre que les diferències salarials entre homes i dones es mantenguin per damunt del 5%.

A més a més, Cano ha criticat que «el PP no ha tengut cap tipus d'inconvenient per ficar mà, de manera reiterada, al Fons de Reserva de les pensions, posant en risc la seva sostenibilitat». L'objectiu dels socialistes, per tant, és el de recuperar i augmentar el poder adquisitiu de les pensions i augmentar la quantia de les pensions mínimes per poder tenir una vida digna.

Finalment, els socialistes aposten per més mesures de protecció social per als treballadors, especialment per a les dones, com pot ser estendre la prestació no contributiva per fill a càrrec a totes les famílies sota el llindar de pobresa, implantar de manera progressiva permisos de paternitat iguals i intransferibles o a impulsar mesures contra la desigualtat salarial.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube