Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta a Company a explicar si està d'acord amb els Pressuposts Generals de l'Estat i a esmenar-los per millorar la inversió a Balears

Andreu Alcover 10-04-17El PSIB-PSOE està impulsant una Declaració Institucional per al ple del Parlament de demà amb la voluntat de tenir el suport de tots els grups per mostrar el rebuig de la cambra als Pressuposts Generals de l'Estat.

Així ho ha anunciat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui ha criticat que «l'Estat no compleix ni amb la paraula donada a la ciutadania de Balears ni amb la normativa que és d'aplicació».

En concret, la Declaració Institucional pretén mostrar el rebuig als pressuposts, defensar el compliment de l'Estatut d'autonomia pel que fa a l'apartat d'inversions per part de l'Estat, instar als diputats a esmenar els comptes per incrementar la inversió per a la comunitat autònoma i reclamar al Govern d'Espanya el compliment del protocol pel qual enguany han d'arribar 120 milions d'euros pel conveni de carreteres i no 15.

Un rebuig als Pressuposts Generals que no ha fet el PP, per la qual cosa Alcover ha demanat a Biel Company «que surti de l'amagatall i digui què li semblen aquests pressuposts, ja que només hem sentit valorar-los a Maria Salom amb excuses de mal pagador i mentides, ja que els comptes no només són per sis mesos tal com ella ha defensat».

A més a més, Alcover ha demanat al PP que modifiqui els pressuposts de l'Estat via esmenes, tal com farà el PSIB-PSOE, per incrementar les partides destinades a les nostres illes, ja que «no responen amb les necessitats de Balears, ens tornen a deixar a la cua d'inversions i no compleixen amb els compromisos adquirits amb el conveni de carreteres i tampoc amb les inversions estatutàries».

D'altra banda el ple del Parlament debatrà l'esmena a la totalitat del PP al projecte de Llei per declarar Es Trenc com a Parc Natural, la qual cosa demostra que «el PP no vol la màxima protecció mediambiental i paisatgística per aquesta zona». De fet, tal com ha recordat Alcover, «només es protegeix el nostre territori quan governa l'esquerra».

Finalment, el portaveu socialista també ha valorat com a «un bon punt de partida» la regulació del lloguer turístic proposada pel Govern de les Illes Balears. En aquest sentit, Alcover ha recordat que «els socialistes sempre hem defensat la necessitat de regular aquest fenomen sense potenciar el campi qui pugui ni la restricció total, i això és el que planteja aquesta llei». En qualsevol cas, els socialistes esperen «aconseguir el màxim consens possible en aquesta matèria i acabar amb una bona normativa».

El Grup Parlamentari Socialista ha iniciat la roda de premsa habitual dels dilluns amb unes paraules d'homenatge i record a Paco Ferrer i Carme Chacón, dos grans socialistes que ens han deixat recentment i que ¡tal com ha dit Alcover, «no oblidarem mai».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube