Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «Les Illes Balears surten greument perjudicades amb els pressuposts de l'Estat i no hi ha un sol argument per donar-lis suport»

Andreu Alcover 24-04-17El ple del Parlament debatrà demà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per mostrar el rebuig de la cambra als Pressuposts Generals de l'Estat i intentar pal·liar la manca d'inversió que aquests preveuen per a la comunitat autònoma.

Així ho ha avançat el portaveu, Andreu Alcover, qui ha assegurat que «mentre alguns insisteixen en moure temes superats i resolts, nosaltres proposam solucions a qüestions que afecten a la qualitat de vida dels ciutadans».

En concret, Alcover, ha recordat que el resum dels Pressuposts Generals de l'Estat és que «als ciutadans de Balears ens han robat la cartera», ja que ens plantegen seguir a la cua d'inversió, l'aportació pel descompte de resident s'ha reduït mentre que tampoc s'ha fet res per aprovar la tarifa plana i no es compleixen els compromisos signats en matèria de carreteres».

Per això, els socialistes consideren que «les Illes Balears surten greument perjudicades amb aquests pressuposts i no hi ha ni un sol argument per donar-lis suport perquè la gent que pitjor ho passa ho seguirà passant malament amb els comptes pel 2017».

La baixa inversió que preveu fer l'Estat a Balears, segons Alcover, no és causada per una qüestió econòmica perquè «veim que a Canàries augmenten els recursos que hi destina l'Estat i la partida pel descompte de resident, tot plegat amb la intenció d'aconseguir el vot favorable de Coalició Canària per aprovar els comptes per enguany».

A més a més, el portaveu socialista ha seguit demanant «quina opinió té el senyor Company dels PGE», ja que des que va ser elegit president del PP no s'ha pronunciat respecte cap tema. «Ni hi és ni se l'espera», ha criticat Alcover.

Per fer front a aquesta situació, la PNL dels socialistes proposa el rebuig absolut de la cambra als pressuposts estatals, la defensa de l'Estatut d'Autonomia ja que és la llei orgànica que preveu les inversions del Govern d'Espanya per compensar la insularitat, demanar als diputats de les illes que presentin esmenes als pressuposts per millorar les partides destinades a les illes i complir el protocol de carreteres invertint 120 milions d'euros com estava previst i no 15, a més de complir també els convenis de carreteres signats amb els Consells Insulars, que han desaparegut per complet excepte a Eivissa, que rebran la meitat del que els pertoca.

Subvenció electoral il·legal del PP

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha exigit al PP una vegada més que torni els 153.000 euros que la formació va rebre de forma il·legal durant la campanya del 2007.

Alcover ha insistit en què «tant la Sindicatura de Comptes com la sentència judicial confirmen que aquests doblers es van aconseguir de forma irregular per la qual cosa, davant casos de corrupció nosaltres sempre demanam dues coses: que qui la fa la pagui i que es tornin els doblers a tota la ciutadania».

Davant la negativa del PP a tornar els doblers i donar explicacions sobre aquest assumpte, Alcover ha apuntat al fet que els partits del pacte estan estudiant demanar la compareixença al Parlament de l'actual president dels populars, Biel Company.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube