Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta al PP a pronunciar-se sobre si votarà a favor de les esmenes socialistes per millorar les inversions de l'Estat a Balears

Andreu Alcover ple PIB 09-05-17El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha instat al PP i a Biel Company a pronunciar-se sobre les esmenes presentades pels socialistes als Pressuposts Generals de l'Estat pel 2017.

Aquestes esmenes pretenen augmentar la inversió de l'Estat a Balears en 442 milions d'euros més, per la qual cosa Alcover ha demanat a Company «si està d'acord amb les inversions i compensacions per la insularitat que proposam».

En concret, els socialistes demanen les inversions estatutàries que ens corresponen segons l'Estatut d'Autonomia i que no ens han arribat des que governa Rajoy, 145 milions d'euros corresponents al conveni de carreteres o 100 milions per inversions turístiques, a més de recursos per fer una realitat la tarifa plana o augmentar la partida del descompte de resident.

Unes esmenes que segons el portaveu socialista «són positives, que van en benefici de la ciutadania de Balears i que tots els diputats de Balears haurien d'estudiar i votar a favor, per la qual cosa pensam que no hi ha cap motiu per rebutjar-les».

En aquest sentit, i després del mutisme de Company respecte als Pressuposts Generals de l'Estat i altres qüestions, els socialistes esperen que el president del PP de Balears digui «si creu que les Illes estan bé amb les inversions que ens han tocat després de seguir a la cua de l'Estat per sisè any consecutiu».

Finalment, Alcover ha afegit que «esperam que el PP no s'excusi darrere la disciplina de vot per votar en contra dels interessos d'aquestes illes».

Proposició No de Llei per mantenir el descompte de resident

D'altra banda, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Socialista per instar al Govern d'Espanya a mantenir el descompte de resident amb la mateixa normativa i condicions que fins ara.

El diputat socialista Damià Borràs ha criticat que «no hi ha cap motiu ni necessitat de rompre el consens social i polític de més de 30 anys sobre el descompte de resident», que ara es veu en perill després que Rajoy hagi baixat en 10 milions d'euros la partida per aquesta bonificació o hagi anunciat la intenció del seu govern d'eliminar-lo per als grups.

Borràs s'ha demanat «quan pensa Rajoy asseure's a parlar», ja que ara és temps «per dir que sí a mantenir el descompte com fins ara, el PP s'ha de sumar a aquesta reivindicació social i política de Balears».

Finalment, el diputat socialista ha lamentat que el Govern d'Espanya «no ens considera dignes d'un millor finançament i de tenir més inversió», per la qual cosa la proposta socialista també insta als diputats i senadors per Balears a «donar suport i defensar qualsevol esmena o iniciativa per defensar que el descompte de resident segueixi amb la mateixa normativa i condicions que fins ara». Un punt que ha tengut l'abstenció del PP i el vot en contra del diputat Biel Company.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube