Imprimeix
PDF

Damià Borràs: «L'augment del descompte de resident ens ha tocat de carambola i fruit d'un xantatge polític»

Damià Borràs Ple PIB 04-04-17El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Damià Borràs, ha lamentat que l'anunci de la pujada del descompte de resident al 75% «no és fruit de la preocupació de Rajoy per les necessitats de Balears sinó que ens ha tocat de carambola i és fruit d'un xantatge polític».

Tot i ser una notícia positiva per la comunitat autònoma, el diputat socialista ha volgut deixar clar que «Rajoy no tenia la més mínima intenció de pujar el descompte de resident i la prova és que la partida per aquest àmbit als Pressuposts Generals de l'Estat baixa». Ara, això s'haurà de modificar per fer front a l'increment econòmic que suposarà la pujada de la bonificació per als residents.

Per tant, Borràs ha insistit en què «voluntat de Rajoy ni una, ell segueix a lo seu que és ignorar els interessos de Balears, amb uns PGE que eren dolents i continuen sent dolents per a la nostra comunitat autònoma». De fet, els comptes per enguany «no atenen les nostres necessitats específiques com el conveni de carreteres, les dessaladores, les depuradores i tantes altres reclamacions que segueixen sense estar contemplades».

A més a més, el diputat socialista ha criticat que «Rajoy va confirmar la notícia de forma irregular, en un lloc improcedent com és un míting», i ha advertit que aquest augment del descompte «hauria de venir acompanyat d'un compromís de manteniment de les condicions actuals de la declaració de servei públic entre illes». De no ser així, Borràs ha assegurat que «els beneficis d'aquest major descompte de resident anirien a parar als comptes de resultats de les companyies aèries».

En qualsevol cas, els socialistes seguiran reivindicant els interessos de Balears pel que fa a la mobilitat i el transport «sense camorrisme de bar, sense bronca i amb respecte, sense dir a Rajoy que pot seguir ignorant les necessitats dels ciutadans de les illes», ha apuntat Borràs en referència a les lamentables declaracions de Biel Company referint-se a la presidenta Armengol.

Pel que fa al transport marítim, Borràs ha insistit en què «seguim reivindicant que el ministeri de Foment pagui el descompte íntegre independentment que el transport sigui l'avió o el vaixell, ja que la bonificació i el dret de viatjar és de la persona».

Finalment, el diputat socialista s'ha referit a la tarifa plana per als vols entre illes defensant que «s'ha de renegociar el preu màxim d'aquesta tarifa perquè no tendria sentit que fos més alta del que realment pagarà un ciutadà resident per viatjar».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube