Imprimeix
PDF

Sílvia Cano: «La Llei de Memòria Democràtica vol fer més forta i sòlida la nostra democràcia per tancar definitivament algunes ferides»

Sílvia Cano ple 30-05-17El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la presa en consideració de la Llei de Memòria Democràtica, coordinada pel Grup Socialista, que ara començarà la seva tramitació parlamentària.

La diputada socialista Sílvia Cano ha recordat que és una normativa fruit dels Acords Pel Canvi «que pretén dignificar la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, que és la nostra».

La socialista ha reconegut que «tenim un deute com a societat amb les víctimes de la violència i la repressió del règim franquista», i per tant, «si volem forjar una identitat ciutadana basada en el respecte dels drets humans, hem de fer memòria».

La llei té per objectiu «fer més forta i sòlida la nostra democràcia per tancar definitivament les ferides», amb mesures com la creació del cens de la memòria, de seccions de la memòria a arxius, biblioteques i museus i d'espais i itineraris de la memòria de Mallorca, entre altres iniciatives.

De fet, aquesta normativa inicia la seva tramitació parlamentària quan es compleix gairebé un any de l'aprovació de la Llei de Fosses, «que es va aprovar amb un alt grau de consens perquè enteníem que es tractava d'una qüestió de drets humans, per la qual cosa esperam el mateix consens en aquesta ocasió».

Aquesta llei també vol «saldar el deute amb les víctimes, restituint, rehabilitant i reparant-les adequadament, honorant a totes aquelles persones que varen perdre la vida perquè tots avui puguem tenir drets, llibertats i democràcia», ha argumentat Cano.

A més a més, pels socialistes és el moment d'aprovar aquesta Llei de Memòria Democràtica perquè «enguany s'han complit 80 anys dels afusellaments massius de personatges com Aurora Picornell, Emili Darder, Alexandre Jaume o Josep Maria Ques, a més de coincidir en el temps amb el ressorgiment dels autoritarismes a Europa, EE.UU i Rússia».

Finalment, Cano ha lamentat la manca d'implicació del PP amb la memòria històrica, ja que «des que governa Espanya han abandonat aquesta lluita i des del 2013 el pressupost per desenvolupar aquesta llei és de 0 euros, també per enguany».

En definitiva, tal com ha exposat la diputada socialista, «recuperar la memòria democràtica és la millor manera de fer front al futur des de la pau, la democràcia, la convivència i la llibertat».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube