Imprimeix
PDF

Bel Oliver: «El PP vol prospeccions petrolieres i les veu compatibles amb el turisme o la pesca»

Bel Oliver i Damià Borràs 12-06-17El Grup Parlamentari Socialista ha criticat l'avís d'inconstitucionalitat de l'Estat respecte al projecte de llei que vol declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions, assegurant que «el PP vol prospeccions».

Així ho ha apuntat la portaveu adjunta, Bel Oliver, qui ha denunciat que el Govern d'Espanya «fa feina contra allò que aprova el Parlament per unanimitat amb un informe que veu aspectes inconstitucionals sobre una llei que ha d'aprovar el mateix Estat».

Segons Oliver, «el PP demostra que passa pena que no es puguin prorrogar les concessions per fer prospeccions que ja estan atorgades i veu compatible la pesca i el turisme amb les prospeccions, la qual cosa ens sembla un desbarat».

Per tot això, la portaveu socialista ha demanat a Company «que s'aixequi i es planti davant els seus de Madrid, deixant clar que a les Illes Balears no volem prospeccions». Tot i això, els socialistes pensen que aquest escenari és el preàmbul del rebuig de l'Estat a aquesta reclamació del Parlament de les Illes Balears, tal com va passar amb el REB.

Mentre el PP intenta protegir les prospeccions petrolieres, els partits d'esquerres segueixen complint els Acords pel Canvi amb l'aprovació de la declaració d'Es Trenc com a Parc Natural, la qual cosa és mostra, segons Oliver, que «ha de governar l'esquerra per protegir el nostre entorn».

En aquest sentit, la socialista ha explicat que «atorgam la màxima protecció ambiental possible a una zona que ja és LIC, ZEC i ZEPA», en la qual a més, es farà una reducció dels aparcaments disponibles a la zona més degradada com és Na Tirapèl, passant dels 1.000 existents a 400.

Gràcies a una esmena a la llei signada pels socialistes, s'aconseguirà una millor ordenació dels aparcaments i amb contraprestacions a Na Tirapèl, ja que la propietat haurà de fer aportacions econòmiques anuals i haurà de restaurar la zona. Unes actuacions que consten amb el vist i plau dels tècnics de la conselleria de Medi Ambient.

Damià Borràs: «Condicionam i regulam les corrides de toros per garantir el benestar de l'animal»

El ple del Parlament aprovarà previsiblement la presa en consideració de la Llei de Benestar Animal, signada pels partits del pacte, i amb la qual «donam una passa més audaç i valenta respecte a la normativa actual, que és una llei del PP del 92».

Així ho ha argumentat el diputat socialista Damià Borràs, qui ha afegit que «des de Balears no podem prohibir les corregudes de bous per la llei estatal que les protegeix», per la qual cosa el que es farà amb la nova normativa serà «condicionar-les i regular-les per assegurar el benestar de l'animal».

Pel que fa al Correbou de Fornalutx, Borràs ha remarcat que «haurà de tenir un control i una vigilància per garantir que no pateixi, però en qualsevol cas no es podrà matar a l'animal una vegada hagi acabat la festa».

L'objectiu d'aquesta llei, tal com ha explicat el diputat socialista, és «fer una passa més per fer compatibles les festes tradicionals amb el benestar animal, en compliment del compromís signat en els Acords pel canvi».

Finalment, Borràs també s'ha referit al Decret Llei de Transport, que es convalidarà al ple del Parlament de demà, i que pretén «resoldre temes importants en el món del transport, com és l'intrusisme de determinades empreses, persones individuals i fins i tot d'autèntiques màfies que estan intentant operar a determinats punts de captació de clients».

A més a més, segons Borràs, «també es volen resoldre problemes de comercialització que no són legals a través de planes web, xarxes socials i altres plataformes.

Tot això, després que la Llei de Transports de Biel Company i la manca d'un reglament que la desenvolupi «hagi ocasionat el caos de funcionament en moltes zones de les Illes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube