Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «Amb el vet a la llei contra les prospeccions PP i C's han posat un preu molt barat a les illes»

Andreu Alcover 27-06-17La Mesa del Congrés ha vetat finalment la tramitació de la llei contra les prospeccions petrolieres, amb els vots a favor de PP i Ciutadans. Així ho ha anunciat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui ha recordat que era una llei aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes però que finalment no es podrà debatre.

Alcover ha criticat que «el PP i Ciutadans han posat preu a les Illes Balears, vetant la llei contra les prospeccions per un informe que diu que prohibir-les costaria 5 milions d'euros, quan la dreta ha votat a favor d'uns pressuposts que donen centenars de milions al País Basc i a Canàries», per la qual cosa ha afegit que «ens han venut molt barat».

El portaveu socialista ha insistit en el fet que aquest vet és una decisió «presa a consciència» i la mostra és que la Mesa del Congrés també ha rebutjat el recurs del Grup Parlamentari Socialista contra l'informe de l'Estat que recomanava no tramitar aquesta llei, la qual cosa «va directament en contra dels interessos de tots els ciutadans i ciutadanes d'aquestes illes».

Alcover ha lamentat que la llei contra les prospeccions no hagi pogut prosperar perquè «el PP i Ciutadans de Balears pinten molt poc als seus grups al Congrés». De fet, no és la primera vegada que això passa, ja que aquests dos partits també van vetar la tarifa plana, unes decisions «que estan pagant els ciutadans de les Illes Balears».

A més a més, Alcover ha afirmat que vetar aquesta llei per raons econòmiques «és ser curt de mires perquè està en joc el nostre mode de vida i si el turisme està en perill, ho pagarem molt car».

A partir d'ara, s'obre un temps per estudiar quines passes es poden seguir en la lluita contra les prospeccions, segons Alcover, tenint en compte que ja no hi hauria la unanimitat existent a Balears ja que «el PP va dir que no tornaria a votar la mateixa llei».

Finalment, Alcover també s'ha referit a la situació judicial del diputat del PP Álvaro Gijón, assegurant que «és insostenible». Tant pel que fa a la corrupció del PP com al vet a la llei contra les prospeccions, el portaveu socialista ha insistit en què «el que clama al cel és el silenci del senyor Company, a qui exigim que es pronunciï, perquè qui vol presidir aquesta comunitat no pot quedar callat en dos temes tan importants».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube