Imprimeix
PDF

El Parlament aprova el decret llei que millora la regulació del lloguer turístic amb l'objectiu de «garantir el dret a accedir a un habitatge digne»

Bel Oliver ple 04-08-17El ple extraordinari del Parlament de les Illes Balears ha validat el decret que dóna coherència a la llei que regula el lloguer turístic, aprovada el juliol, amb els vots a favor del Grup Parlamentari Socialista.

Una modificació de la llei que segons la portaveu adjunta socialista, Bel Oliver, «és necessària i que parteix d'un objectiu clar: donar solució al problema d'accés a l'habitatge que pateixen les illes».

En aquest sentit, el decret afegeix a la llei inicial que l'ordenació territorial dels recursos turístics s'ha de fer conforme a la normativa de l'habitatge. Per això, ara es contempla la declaració d'emergència en matèria d'habitatge i es defineix aquest concepte «en base a paràmetres objectius, acompanyant-lo d'un pla d'acció amb mesures concretes per fer front a aquesta problemàtica».

Però a més de les novetats que avui s'han afegit a la llei que regula el lloguer turístic, Oliver ha destacat els dos projectes de llei que també pretenen facilitar l'accés a un habitatge digne i que ja s'estan tramitant, com és la Llei d'Urbanisme, «per posar més habitatge de protecció social a l'abast dels ciutadans», i la primera Llei d'Habitatge de les Illes Balears, que inclourà «el lloguer com a eix per accedir a un habitatge, la lluita contra el frau i la complicitat amb els propietaris d'habitatges».

A tot això, tal com ha recordat la diputada socialista, s'ha de sumar que la llei que regula el lloguer turístic, aprovada el juliol i a la qual avui es dóna coherència, canvia el criteri per comercialitzar estades turístiques en habitatges, passant del «criteri arbitrari del PP, on tot es podia llogar, a l'actual, que atén a normes territorials, mediambientals, de dret d'accés a un habitatge digne, etc».

La diputada socialista també ha criticat la postura «dual» del PP, «que no aclareix si està a favor o en contra del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars», ja que en el ple d'avui els populars han defensat la llei de 2012 que el prohibeix però fa uns dies el president de la formació, Biel Company, obria la porta a permetre-ho.

Finalment, Oliver ha aprofitat el debat sobre la regulació del lloguer turístic per insistir en què «totes les xifres indiquen que hem tengut una molt bona temporada turística un any més», però ha lamentat que «tots els beneficis que aquesta ha generat segueixen sense arribar als treballadors, ni amb millors salaris ni amb millors condicions laborals».

En definitiva, Oliver ha remarcat que les mesures que planteja el decret llei aprovat avui «són necessàries», amb l'objectiu de «donar un habitatge digne a totes les persones que ara tenen dificultat per accedir-hi».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube