Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta socialista per millorar el sistema de beques i garantir l'accés a l'educació pública per a tothom

Enric Casanova 12-09-17El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Socialista per instar a l'Estat a millorar la política de beques per garantir que tothom tengui igualtat d'accés a l'educació pública i de qualitat.

El diputat Enric Casanova ha estat l'autor de defensar la iniciativa, reivindicant que «des de Balears estam revertint les retallades del PP en infraestructures, beques i personal educatiu però això no basta», per la qual cosa «necessitam l'ajuda del Govern d'Espanya per tenir un sistema educatiu de qualitat».

En aquest sentit, Casanova ha denunciat que l'Executiu de Rajoy «ha retallat en inversió universitària i ha pujat les taxes alhora que feia una reducció de la política de beques i un enduriment dels requisits d'accés a aquestes».

Per això, en un moment clau en el qual s'estan confeccionant els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2018, el diputat socialista considera que és l'hora «de fer una aposta decidida per les beques, modificant els criteris d'accés perquè siguin més objectius i inclusius».

La proposta socialista també aposta per establir criteris clars i ponderables que permetin a l'alumnat saber si tenen dret a una beca i quina quantia els correspon, a més de reactivar l'Observatori de Beques com a eina clau per analitzar la situació de l'educació i les compensacions econòmiques en aquest àmbit arreu de l'Estat.

D'aquesta manera, els socialistes situen dins el debat parlamentari l'agenda social que ja van anunciar durant les Jornades Parlamentàries, sol·licitant una millora en la política de beques perquè «són instrument per garantir la cohesió social i territorial de la nostra societat».

Finalment, Casanova ha insistit en què millorar la política de beques «pot assegurar la continuïtat dels estudiants per completar l'oferta educativa». La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor dels partits que donen suport al Govern i El Pi (que s'ha abstès al punt dos de la iniciativa) i l'abstenció del PP i Ciutadans.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube