Imprimeix
PDF

Bel Oliver: «Ni Declaració Unilateral d'Independència ni 155, volem seny i diàleg»

Bel Oliver 09-10-17Un dia abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui al Parlament de Catalunya sense deixar clar amb quines intencions ho farà, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, ha volgut deixar clar que els socialistes de Balears no volen «ni Declaració Unilateral d'Independència ni aplicar l'article 155 de la Constitució, demanam seny i diàleg».

En aquest sentit, Oliver ha defensat que cap d'aquestes dues postures «arreglaria la situació actual sinó més bé al contrari, augmentaria la confrontació i faria més grossa la fractura».

La portaveu socialista ha lamentat que a dia d'avui «la societat està dividida i crispada, amb una escalada constant de confrontació com la que es va viure dissabte a Palma, amb una agressió a la paradeta de l'Assemblea Sobiranista i a una persona durant la manifestació, la qual cosa condemnam i rebutjam absolutament».

Per això, Oliver ha insistit en què «encara som a temps pel diàleg i perquè s'instauri el seny», motiu pel qual ha demanat a Rajoy i a Puigdemont «que s'asseguin sense condicions i cerquin una solució a aquest problema que fa estona que advertim que existia».

La socialista ha criticat que «el PP només ha oferit silenci davant el problema català i més en concret Rajoy, que no ha fet absolutament res per afrontar-lo i intentar arribar a acords». Una actitud molt diferent a la del Partit Socialista, segons Oliver, que «ha posat damunt la taula una solució, com és la d'una reforma constitucional que ens permeti tenir un Estat federal en el qual les comunitats autònomes trobin un millor encaix».

Finalment, Oliver ha reconegut que «hi ha una gran part de la societat catalana que no es sent còmoda amb el sistema institucional que tenim i l'Estat de les autonomies no dóna cabuda a les seves expectatives», per la qual cosa «és el moment d'abandonar el camí de les intransigències i de trobar una solució que no siguin les porres, ni el silenci, ni la Declaració Universal d'Independència».

Limitació de mandats

Pel que fa al ple del Parlament de les Illes Balears, Oliver ha anunciat que els socialistes votaran en contra de les propostes de Ciutadans per limitar els mandats dels presidents del Govern i dels Consells Insulars.

Segons la portaveu adjunta, «podem estar d'acord en el fons de la Proposició de Llei però no en la forma, perquè la iniciativa està poc treballada i no especifica qüestions fonamentals». A més a més, es tracta d'una reforma que segurament requeriria la reforma del reglament del Parlament, de la llei electoral autonòmica, de l'Estatut d'Autonomia i tal vegada de la Constitució.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube