Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra que el PP es sumi al criteri del Govern per tal que la central elèctrica de Maó passi a funcionar amb gas natural

Damià Borràs 25-02-16El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat el canvi de criteri del PP pel que fa a la central elèctrica de Maó, quan ahir a la Comissió de Medi Ambient va votar a favor de l'esmena socialista per tal que aquesta iniciï el procés de transició energètica que li permeti funcionar amb gas natural i deixar de fer-ho amb fueloil abans del 2020.

Així ho ha anunciat el diputat socialista Damià Borràs, qui considera que aquest canvi de postura «és una passa important per aconseguir que el PP també s'acabi sumant al criteri que defensa el tancament d'Es Murterar», postura defensada tant pels socialistes com pel Govern de les Illes Balears.

A més a més, la comissió també ha aprovat amb el vot favorable del PP l'esmena dels socialistes per instar al Govern d'Espanya a «impulsar les mesures necessàries perquè Menorca assoleixi l'objectiu d'emissions zero l'any 2050», per la qual cosa «no s'entendria que el PP volgués emissions zero a Menorca i mantenir una central altament contaminant a Mallorca».

Les dues esmenes del Grup Parlamentari Socialista aprovades substitueixen als punts plantejats en una Proposició No de Llei del PP, on simplement es demanava el canvi d'ubicació de la central de Maó.

Ara, vist el canvi de criteri del PP, Borràs espera que també votin a favor d'una iniciativa presentada pels socialistes al Parlament, que es debatrà properament al ple de la cambra, en la qual, entre altres punts, es demana al Govern d'Espanya que procedeixi al tancament de la central tèrmica d'Es Murterar i assumeixi els costs de la transició cap a les energies renovables.

Borràs ha recordat que aquestes accions estan emmarcades dins el Pla de Transició Energètica que impulsa el Govern perquè «les illes estam a la cua pel que fa a la producció d'energia a partir de fonts renovables i és hora de començar a revertir aquesta situació per poder complir l'objectiu de tenir zero emissions contaminants l'any 2050, tal com preveuen els acords de París».

Per això, el Grup Parlamentari Socialista reitera el seu suport al Govern per tal que segueixi reivindicant davant el Govern d'Espanya els canvis necessaris per començar aquesta transició i espera que el PP s'acabi de sumar a aquest camí també a Mallorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube