Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta a l'Estat a millorar les condicions laborals dels artesans de Balears

Enric Casanova Com Economia 28-04-16La Comissió d'Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista amb mesures concretes per millorar les condicions laborals dels artesans de la comunitat autònoma.

Tal com ha explicat el diputat Enric Casanova, la majoria d'artesans «s'han de donar d'alta com a venedors ambulants perquè els hi resulta més econòmic, ja que no tenen assegurats uns ingressos mínims amb la producció, tot i que la cotització com a artesans autònoms és el doble que si estan donats d'alta com a venedors ambulants».

Casanova ha denunciat que a més a més aquest col·lectiu es troba amb el problema afegit que amb la legislació actual el reconeixement del mestre artesà requereix d'un any d'experiència que només es pot demostrar amb una alta fiscal i una cotització a la seguretat social. Aquest fet, segons el diputat socialista, «fa que molts dels artesans existents no estiguin reconeguts com a tal perquè no poden acreditar que estan treballant i produint artesanalment aquests productes».

Per això, la proposta socialista insta al Govern d'Espanya a fer les modificacions necessàries perquè els treballadors autònoms que exerceixen oficis artesans i mestres artesans puguin una cotització a la seguretat social semblant als de la venda ambulant per poder realitzar activitats no només de producció, sinó també de venda durant la temporada turística.

La Proposició No de Llei també insta a l'Estat a modificar el tractament fiscal d'aquests treballadors perquè es redueixi la quota mensual de l'autònom de forma que estiguin assimilats a la quota de venda ambulant en mercadets tradicionals o turístics amb horari inferior a vuit hores diàries.

Finalment, la iniciativa aprovada també insta al Govern de les Illes Balears a actualitzar, en col·laboració amb els consells insulars, la normativa actual sobre l'artesania per dotar-la de les eines necessàries per seguir desenvolupant-se dins el marc econòmic actual.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube