Imprimeix
PDF

Damià Borràs: «La Llei d'Urbanisme acaba amb els aspectes més permissius de la Llei Company i els converteix en elements de protecció del territori»

Bel Oliver i Damià Borràs 04-12-17El ple del Parlament aprovarà demà una llei cabdal pel territori de les Illes Balears, com és la d'Urbanisme, que segons la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, «suposarà un abans i un després perquè acaba amb els aspectes més permissius de la Llei Company».

La nova normativa ha estat consensuada amb tots els actors del sector afectats, tal com ha explicat Oliver, i aposta per un model urbanístic «més sostenible, amb més seguretat jurídica i adequat a les necessitats d'un territori limitat i que hem de preservar».

En concret, la portaveu adjunta socialista ha destacat que la nova legislació «modifica el sistema de planejament municipal per fer-lo molt més ràpid i àgil, endureix les infraccions en rústic, impossibilita les amnisties d'infractors i prioritza l'aprofitament i la rehabilitació d'allò que ja tenim construït sobre nova ocupació de territori».

Per part seva, el diputat socialista Damià Borràs, ha explicat que la Llei d'Urbanisme «neix de la necessitat d'aturar els aspectes més permissius i perniciosos de la Llei Company per convertir-los en elements de protecció del territori».

D'aquesta manera, Borràs ha especificat que «la disciplina en sòl rústic serà més dura i eficient perquè no s'ha de tenir tolerància amb els que infringeixen la llei», a diferència del que passava l'anterior legislatura. De fet, les ordres de demolició no prescriuran mai a partir d'ara.

A més a més, Borràs també ha remarcat que amb l'actuació que preveu la llei sobre la ciutat construïda i ja existent permetrà «que sigui més fàcil la reconversió de zones urbanes degradades i que es puguin fer de forma més àgil nous habitatges públics», tenint en compte el moment de necessitat actual.

Finalment, el ple del Parlament aprovarà la modificació de la Llei de Policies Locals, amb la qual «donam més estabilitat a les plantilles dels professionals, reduïm la interinitat i apostam per un model de policia local de proximitat».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube