Imprimeix
PDF

Els socialistes de Balears i Canàries estableixen un full de ruta comú en matèria de transport, finançament, turisme, ocupació i habitatge

Andreu Alcover i Loli Corujo CanàriesEl Grup Parlamentari Socialista de Balears ha celebrat una trobada amb el grup parlamentari socialista canari per intercanviar impressions i impulsar una estratègia comuna per a problemes que són compartits per les dues comunitats autònomes. Així ho ha explicat el portaveu socialista, Andreu Alcover, qui ha assegurat que «sempre és molt positiu anar de la mà entre dues regions amb característiques similars i tenir un full de ruta compartit».

En aquest sentit, els socialistes de Balears i Canàries reclamaran que el descompte de resident «també sigui del 75% per als vols amb la península i que les taxes aeroportuàries siguin subvencionades al 100%», ha anunciat Alcover. Una petició que es suma a l'exigència al Govern d'Espanya «perquè concreti el nou sistema de finançament, en el qual cap de les dues comunitats autònomes hem de sortir més perjudicades del que ja estam respecte a la resta de territoris».

A més a més, els grups parlamentaris balear i canari també han acordat, tal com ha avançat Alcover, «impulsar el reconeixement del Règim Especial Balear i el Règim Especial Fiscal de Canàries en el sí de la Constitució quan aquesta sigui reformada, per assegurar l'ancoratge de les nostres especificitats pel fet de ser illes».

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista de Balears també ha exposat als companys de Canàries polítiques pioneres i d'interès per a la resta de comunitats, com el conveni d'hoteleria que ha permès un 17% d'increment salarial al sector o el Pla de Lluita Contra la Precarietat en el Treball, que ha possibilitat la millora de les condicions laborals de més de 16.000 treballadors.

Per part seva, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista de Canàries, Dolores Corujo, ha apuntat que «el Govern de Balears és un exemple per a la nostra comunitat autònoma en assumptes tan importants com la lluita contra la precarietat laboral».

En aquest sentit, Corujo ha lamentat que «mentre a Canàries tenim 17 milions de turistes i un 21% d'atur, a Balears s'ha aconseguit un gran pacte social i econòmic amb compromís, lideratge i implicació de tots els sectors implicats», per la qual cosa ha reclamat per la seva regió «polítiques que ajudin a redistribuir la riquesa com ja s'estan fent aquí».

Pel que fa al lloguer turístic, la portaveu socialista canària ha assegurat que «sense dubte plantejarem a Canàries una llei innovadora i valenta que ha aprovat el Parlament balear, per posar solució al decret aprovat pel Govern canari i que ha està tombat pels tribunals».

Finalment, Corujo també s'ha compromès a liderar des del Parlament canari una proposta per traslladar allà l'Impost del Turisme Sostenible «perquè Canàries té una assignatura pendent en aquest àmbit i la llei balear és un exemple perquè està dirigida a uns fins concrets que milloren la qualitat turística».

La visita dels socialistes de Canàries acaba amb una reunió amb els sindicats per intercanviar impressions sobre l'increment salarial a l'hoteleria i la lluita per a una ocupació de qualitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube