Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP d'estar en contra de l'habitatge digne per voler retirar "la primera eina efectiva per a desterrar el drama de la manca d'habitatge"

Damià Borràs ple 06-02-18El ple del Parlament ha rebutjat l'esmena a la totalitat presentada pel PP contra la Llei d'Habitatge, única formació que n'ha presentat. Per això el diputat socialista Damià Borràs ha criticat que "el PP no vol cap llei d'habitatge ni cap normativa que reguli la manca d'habitatge públic, perquè són partidaris del fora normes i el campi qui pugui".

En aquest sentit, Borràs ha recordat com Biel Company "no va fer cap habitatge públic i va malvendre el sòl als qui tenen l'aixeta del mercat de l'habitatge, els intocables del PP", a la qual cosa ha afegit que "quan li ha tocat governar, el PP no ha fet mai una política social d'habitatge digne d'aquest nom".

De fet, el diputat socialista ha defensat que "disposam d'un parc públic d'habitatge paupèrrim, amb 1.800 habitatges, situant-nos a la cua d'Espanya i d'Europa quan hauríem de ser capdavanters", tasca per la qual "no podem ni volem esperar".

Contra la inacció del PP, l'actual Executiu està tirant endavant la primera Llei d'Habitatge de les Illes Balears, que serà "la primera eina eficient per a incidir en el drama de tantes famílies que no poden accedir a un habitatge digne", ha explicat Borràs. Una normativa que es suma a altres iniciatives del Govern per solucionar el problema d'accés a l'habitatge existent, com l'objectiu de tenir 5.000 habitatges públics de lloguer més en deu anys, 511 d'aquests per enguany, a la qual cosa es sumen més ajudes per al lloguer o l'adequació dels lloguers a la realitat econòmica de les famílies.

Però davant aquesta realitat, el PP diu que la llei va en contra de la classe mitja, a la qual cosa el diputat socialista ha respost que "la llei afecta a qui mantengui deu o més habitatges tancats més de dos anys sense justificació, aquesta és la classe mitja que defensa el PP".

A més a més, Borràs ha acusat al PP d'estar "en contra del dret a l'habitatge digne" ja que "amb les seves esmenes cerquen despullar el projecte de llei de tota regulació positiva, perquè per ells els drets d'algunes empreses i entitats privades mereix més i major consideració que qui ho passa malament".

Contra això, el diputat socialista ha avançat que "els grups que donam suport al Govern serem capaços d'enfortir encara més el caràcter social de la llei i anirem encara més enllà per garantir el dret a l'habitatge a qui ho necessiti".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube