Imprimeix
PDF

«Reafirmam el nostre compromís amb uns Acords pel Canvi de present i de futur amb il·lusió i coratge»

acords pel canvi 7 feb 2018Els representants dels diferents grups parlamentaris que donen suport al Govern del Canvi han destacat l’alt grau de compliment «amb 36 lleis en 30 mesos» i la necessitat de continuar aquesta tasca transformadora per garantir un futur amb més equitat, més justícia social, millor redistribució de la riquesa i més igualtat

Els partits que integrants dels Acords pel Canvi —PSIB-PSOE, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera— han constatat avui la solidesa del pacte de governabilitat i posat en valor les polítiques assolides per la majoria d’esquerres del Parlament que es tradueixen en més progrés per a la ciutadania, més creació i redistribució de la riquesa, més sostenibilitat en el creixement, més drets i millors serveis socials.

Els representants dels partits han destacat la importància d’arribar a acords amb els col·lectius afectats gràcies al marcat esperit de diàleg d’aquesta legislatura. Així mateix, han explicat que no ha estat una feina fàcil i que encara queda molt per fer després de posar les bases per a un projecte que implica el canvi de model a les Illes cap a un espai més sostenible, amb una economia més diversificada i una societat més cohesionada i justa.

Des dels partits del canvi s’ha posat de relleu el record d’on veníem i s’ha recalcat que és més fàcil destruir que construir. Una vegada establertes les línies d’actuació adequades per créixer socialment i econòmicament, les forces d’esquerra han deixat clar que aquest projecte necessita més d’aquesta legislatura per assolir tots els enormes reptes iniciats. No ens podem permetre tornar enrere: ni la ciutadania, ni les empreses, ni els treballadors, ni els professors, ni els metges, ni el medi ambient…

Totes les parts integrants dels Acords pel Canvi han reiterat que ara que tothom ha assumit que s’han acabat els temps de les majories absolutes, fins i tot també de la dreta; la pluralitat d’aquest pacte d’esquerres representa la pluralitat de la nostra societat. El pacte i el diàleg és la fórmula que ha demostrat resultats més forts a llarg termini, i ha marcat el camí per no tornar a la imposició i el conflicte social.

Entre les polítiques resultants d’aquest acord s’han ressaltat l’ampliació de l’abast de la renda social, que ha arribat a tota mena de perfil, per seguir reduint la pobresa i garantint uns mínims de dignitat per part de l’Administració; la convocatòria de les oposicions en tots els àmbits de la funció pública, i això vol dir donar estabilitat i qualitat no sols als treballadors i treballadores públics, sinó dignificar els serveis públics; l’aprovació d’una llei d’habitatge, una de les més importants de la legislatura, i que serà de les primeres a aprovar enguany, acompanyada de mesures d’inversió com els 100 milions que es destinen el 2018 a la construcció d’habitatge públic; el Decret llei d’infraestructures socials que validarem la propera setmana al Parlament per fer escoles, hospitals i centres socials més ràpid: la Llei de canvi climàtic, energies renovables i transició energètica, la Llei agrària, la modificació de la Llei de turisme per regular el tot inclòs i altres qüestions, el Decret de protecció de la posidònia, el procés d’ampliació dels parcs naturals, la Llei de memòria democràtica, la Llei de consultes, la Llei de consells insulars, la Llei de drets LGTBI, la Llei d’igualtat..., exemples tots de l’activitat conjunta del Govern i el Parlament per millorar la qualitat de vida de les persones a les Illes.

Els Acords pel Canvi han estat el major motor de la transformació de les Illes amb més lleis i més mesures de transformació que mai abans. Estam davant un ritme de transformació de més d’una llei al mes, 36 lleis en 30 mesos que no es queda en l’aspecte quantitatiu. Aquest canvi legislatiu ha estat reforçat per consells i ajuntaments que des del 24 maig han remat cap endavant. Les institucions de les Illes funcionen millor, amb més coordinació i amb un gran projecte de país per a les nostres illes.

I tot això complint amb el compromís adquirit amb la ciutadania a principi de legislatura. I, sobre tot, de la mà de la societat. Sense deixar a ningú enrere.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube