Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP de ser "un partit dual perquè a Madrid fa una cosa i a Balears una altra amb només 24 hores de diferència"

Vicenç Thomàs i Enric Casanova 12-02-18El Grup Parlamentari Socialista ha acusat al PP de ser un partit dual, perquè "a Madrid fa una cosa i a Balears una altra i es queden tan contents", en relació al vot en contra dels populars rebutjant el descompte de resident al 75% per als vols amb la península i el canvi de criteri 24 hores després.

Així ho ha assegurat el diputat socialista Vicenç Thomàs, qui ha denunciat que "el PP fa política contra les Illes Balears fent més cas al que li diuen els seus companys de Madrid que el que interessa a la ciutadania de les illes".

En aquest sentit, Thomàs ha denunciat que "cada vegada que Biel Company va a Madrid els seus viatges ens surten molt cars", tenint en compte que "quan es va reunir amb Montoro al cap d'uns dies ens retallaven 67 milions d'euros a la comunitat autònoma i ara que s'ha vist amb De La Serna han acabat votant en contra del descompte de resident al 75% al Senat".

De fet, Thomàs ha lamentat que el PP lligui l'aprovació d'aquesta reivindicació per Balears amb l'aprovació d'uns Pressuposts Generals de l'Estat "que ni existeixen, incomplint el mandat constitucional de presentar un avantprojecte de pressuposts tres mesos abans que acabi l'any".

Biel Company ja ha reconegut que és una reivindicació complicada d'aconseguir, paraules que per Thomàs "cobren sentit perquè cal recordar que fa pocs anys el PP volia eliminar el descompte de resident perquè deien que hi havia frau".

Una altra de les reivindicacions justes en les quals el PP no vol entrar és la de la bretxa salarial entre dones i homes, per la qual el Grup Parlamentari Socialista i Podem han presentat una Proposició No de Llei que es debatrà al ple de demà.

Tal com ha apuntat el diputat socialista Enric Casanova, "la forma de fer política de Rajoy és deixar podrir els problemes i mirar cap a una altra banda, com s'ha posat de manifest amb la seva negativa a abordar les diferències salarials entre homes i dones per una mateixa feina".

De fet, és una problemàtica que causa una diferència salarial de fins a un 20% entre homes i dones, un fet que s'allarga durant tota la vida perquè això provoca que les prestacions d'atur siguin més baixes per a les dones i també les jubilacions, que són fins a un 40% més baixes en el cas de les dones.

Davant aquesta realitat el Grup Parlamentari Socialista no vol quedar mans plegades i vol que es posi fil a l'agulla per establir el principi de igual treball mateix salari. Per això, la iniciativa proposa la condemna a les declaracions de Rajoy contra aquest principi, que s'assoleixi un compromís per respectar aquest principi a tots els treballadors i treballadores de l'Estat, incorporar-lo a tots els sectors productius de la societat, instar a que es redacti una Llei d'Igualtat Salarial i el suport de la cambra a les aturades feministes organitzades pels sindicats per al dia 8 de març.

Presó permanent revisable

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot en contra a la iniciativa del PP en suport a la presó permanent revisable perquè segons Thomàs, "és populista i el PP aprofita per fer un ús abusiu del poder, utilitzant una indignació social general per uns fets concrets per tapar la seva inactivitat i la seva incapacitat i de donar solució als problemes dels ciutadans".

És per això que, tal com ha dit Thomàs, al PP "no li interessa parlar de pensions, dels sis anys d'una reforma laboral que només ha duit precarietat als llocs de treball o de la bretxa salarial entre homes i dones, perquè l'únic que interessa al PP és recuperar els seus votants perduts".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube