Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la proposta conjunta de PSIB-PSOE i Podem per combatre la desigualtat salarial entre homes i dones perquè "ara sí toca"

Enric Casanova i Silvia Cano amb sindicats igualtat salarialEl ple del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista i de Podem per impulsar mesures que afavoreixin la igualtat salarial entre dones i homes.

El diputat socialista Enric Casanova ha criticat que "la postura de Rajoy des que governa és deixar podrir els problemes fins que es resolguin sols i per això creu que les institucions públiques no hem de combatre la desigualtat salarial", a la qual cosa ha afegit que "el PP no ha fet res des que governa per reduir la bretxa salarial".

Però les dades desmenteixen al president del Govern d'Espanya i confirmen que les dones cobren un 20% menys que els homes per una mateixa feina, un perjudici que s'allarga durant tota la vida perquè "amb menys sous també acaben tenint menys prestacions de desocupació i pensions més baixes, fins a un 40% menys que les dels homes".

De fet, tal com ha recordat Casanova, la Constitució, a la qual sempre apel·la el PP, queda molt clar que "no pot haver-hi cap discriminació per raons de sexe, per la qual cosa el principi de a igual feina igual salari és constitucional i els poders públics han de fer el possible per garantir-ho", al contrari del que defensa Rajoy.

Per tot això, des del Grup Parlamentari Socialista "volem dir a Rajoy i al PP que no podem deixar aquesta problemàtica per un altre moment, la igualtat salarial s'ha d'aconseguir ja".

La iniciativa conjunta entre PSIB-PSOE i Podem demana la condemna de les declaracions de Rajoy contra el principi d'igual feina mateix salari, assolir el compromís de garantir aquest principi a tota l'estructura retributiva dels treballadors i treballadores de l'Estat, impulsar aquest principi a tots els sectors productius i instar als representants del Congrés a redactar una Llei d'Igualtat Salarial".

A la sessió plenària en la qual s'ha defensat aquesta iniciativa han assistit representants dels sindicats UGT i CCOO, als quals Casanova ha traslladat tot el suport del Partit Socialista per a l'aturada feminista del 8 de març.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube