Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: "Company ha quedat retratat assistint amb Bauzá a una manifestació per defensar la sanitat pública després d'haver acomiadat a 1.400 professionals"

Andreu Alcover 19-02-18El PSIB-PSOE ha criticat que el president del PP de Balears, Biel Company, "ha quedat retratat assistint amb Bauzá a una manifestació per defensar la sanitat pública després d'haver acomiadat 1.400 professionals sanitaris, tancar els centres de salut els horabaixes, eliminar la targeta sanitària universal i proposar tancar dos hospitals".

Així s'ha expressat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, en relació al suport del PP a la manifestació de la plataforma "Mos Movem", deixant clar que "la foto de Company i Bauzá defensant la sanitat pública és impagable tenint en compte totes les retallades que van perpetrar".

En aquest sentit, Alcover ha recordat que el Govern actual "ha recuperat més de mil professionals acomiadats pel PP, ha reobert els centres de salut els horabaixes, ha retornat l'assistència sanitària universal i ha minvat les llistes d'espera", per la qual cosa "les diferències entre un Govern i l'altre són notables".

El portaveu socialista ha recordat que el decret de salut "compta amb un alt grau de consens, tenint en compte que va ser aprovat pel 65% de la mesa sectorial que l'ha negociat" i que permet fer possible allò que es demanava, com és "que els professionals sanitaris es puguin presentar a les oposicions i que la ciutadania podrà ser atesa en la llengua pròpia".

Per això, els socialistes volen deixar clar que "el decret permet que tothom es pugui presentar a les oposicions convocades en l'àmbit sanitari amb més de 5.000 places".

D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha demanat al PP que retorni a la unitat aconseguida durant la legislatura pel que fa a les reivindicacions històriques davant el Govern d'Espanya, ja que "el PP ha decidit fer un Catalina Soler i fer constantment una cosa a Balears i la contrària a Madrid".

El portaveu socialista ha concretat que "cada vegada que Company va a Madrid ens hem de posar les mans a les butxaques", ja que "quan va anar a veure a Montoro ens van retallar 67 milions, quan es va reunir amb De La Serna van votar en contra del descompte de resident del 75% per als vols amb la península al Senat i finalment a la reunió dels barons del PP amb Montoro han demanat per favor que no es faci una condonació del deute".

Per això, segons Alcover "és hora de posar fil a l'agulla i que, juntament amb la societat civil, tots i totes reivindiquem el que ens pertoca, tot i que el PP estigui en hores baixes assetjat per la corrupció i preocupat pels possibles resultats electorals".

En aquest sentit, el PSIB-PSOE s'ha sumat a la nova Plataforma Per Un Bon Finançament, amb l'objectiu de "pressionar davant l'Estat per aconseguir un nou model de finançament que inclogui el principi d'ordinalitat, el nou Règim Especial per Balears, un fons d'insularitat, les inversions estatutàries que el Govern d'Espanya ens deu des de fa anys, la condonació del deute, la flexibilització de la Llei Montoro que ofega els ajuntaments i la cogestió aeroportuària".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube