Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE plantejarà demà que s'estableixi un nou impost a la banca i a les transaccions financeres per garantir el sistema de pensions

Enric Casanova prèvia ple 26-02-18El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una sèrie d'esmenes a la Proposició No de Llei sobre pensions que demà debatrà el ple del Parlament, per enriquir i completar els objectius d'aquesta. Així ho ha assegurat el diputat Enric Casanova, qui ha avançat que "proposarem establir un nou impost a la banca i a les transaccions financeres que permeti garantir el futur de les pensions".

Els socialistes també proposaran la reducció de l'escletxa salarial entre homes i dones "que acaba derivant en una escletxa també a les pensions, provocant que les dones cobrin de mitjana un 40% menys de pensió que els homes". A més a més, les esmenes del PSIB-PSOE sol·licitaran que s'intensifiqui la lluita contra el frau a la Seguretat Social i la precarietat laboral i que es retiri la llei reguladora del factor de sostenibilitat, la qual cosa posa en perill el futur de les pensions".

Tot plegat, són mesures "per garantir la sostenibilitat i el futur d'un sistema que ha estat el coixí de moltes famílies per subsistir en situacions de molta dificultat i que el PP està posant en perill no només les del futur, sinó també les del present, per ideologia".

En aquest sentit, Casanova ha denunciat que el PP "no creu en allò públic, tal com hem vist en educació, sanitat, serveis socials, serveis bàsics i que ara tornam a comprovar amb les pensions". Un fet que pel diputat socialista té un objectiu molt clar, com és el d'afavorir els plans de pensions privats, per la qual cosa "amb el PP sempre guanyen els mateixos i sempre perden les classes mitjanes i treballadores".

Casanova ha aprofitat per recordar que l'anterior govern socialista "va deixar la guardiola de les pensions en 66.000 milions d'euros, mentre que el PP l'ha deixada a zero i ha de recórrer a préstecs per pagar les pensions d'avui", a la qual cosa es suma "una pujada miserable del 0,25% de les pensions per enguany".

Un fet encara més greu tenint en compte el moment de creixement econòmic actual "amb el qual el PP s'omple la boca", i la pujada de l'IPC del 3%, a la qual hauria d'anar associada la pujada de les pensions, tal com reclamen els socialistes.

Les propostes socialistes per reformar el sistema de pensions, tal com ha defensat Casanova, són "valentes i factibles", tenint en compte també el clam social d'aquests dies amb nombroses i participatives manifestacions de pensionistes contra la pujada del 0,25% d'aquestes prestacions.

Unes manifestacions que, segons ha criticat Casanova, "han tengut com a resposta el silenci de Rajoy, seguint la seva manera de fer política de callar i deixar podrir els problemes".

Finalment, el diputat socialista ha lamentat que el PP centri algunes de les seves preguntes de control al Govern en el diàleg, recordant que "són els mateixos de les imposicions en matèria educativa, amb una comunitat educativa que no va entrar al Consolat en quatre anys".

Per això, Casanova ha recordat que "amb diàleg s'està construint el futur Pacte Educatiu de Balears, s'ha aconseguit un augment del 17% del salari per als treballadors de l'hoteleria i s'ha aconseguit que per primera vegada partits polítics i societat civil vagin a una per reclamar un nou sistema de finançament, entre molts altres exemples".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube