Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que la proposta de Montoro per invertir el superàvit municipal del 2017 "no és de fiar i és insuficient"

Rafa Ruiz i batles FEMP 27-02-18Una representació de batles i batlesses socialistes han assistit avui a la reunió convocada per la FEMP per conèixer de primera mà la proposta llençada pel Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per permetre als ajuntaments reinvertir el superàvit municipal del 2017.

Una proposta sobre la qual el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Rafa Ruiz, ha assegurat que "no ens podem fiar perquè a dia d'avui no tenim res assegurat i no podem explicar a la ciutadania que canviarà res als ajuntaments".

En aquest sentit, el socialista ha apuntat que "confiam molt poc en Montoro", per la qual cosa "esperam que compleixi, que faci el Decret Llei que ha d'anar al Congrés i que ha de concretar negre sobre blanc la proposta per reinvertir el superàvit del 2017".

El secretari de Política Municipal ha recordat que la situació dels ajuntaments de Balears "és molt bona, amb 500 milions d'euros de superàvit als bancs que no podem fer servir per donar millors serveis a la ciutadania en la línia de la situació econòmica que tenim"

Per això, els socialistes volen que Montoro defineixi la seva proposta "perquè volem saber si realment podrem usar el superàvit i dir als nostres veïnats que podrem contractar més policies, que podrem obrir més hores les biblioteques i que podrem tenir més escoletes".

En conseqüència, Ruiz ha advertit que els socialistes estaran vigilants i que "fins que no tenguem un calendari clar i mesures concretes sobre la taula no ens fiarem de Montoro, tenint en compte que els ajuntaments de Balears són dels més perjudicats de tot el país".

De fet, pels socialistes crida molt l'atenció que fa mesos la FEMP està reclamant una reunió amb Montoro sense tenir resposta "i una vegada la FEMP ha convocat a tots els batles i batlesses el ministre del PP ha convocat una reunió amb el president, Abel Caballero, a corre-cuita".

Finalment, el secretari de Política Municipal ha recordat altres reivindicacions dels socialistes a les quals no ha fet referència Montoro, com la necessària flexibilització de la regla de despesa, el fet de poder fer servir tot el romanent acumulat i eliminar la taxa reposició d'efectius en l'administració local per poder tornar a contractar serveis bàsics com és més policia local. A això, s'ha de sumar "la necessitat de recuperar l'autonomia constitucional que haurien de tenir els ajuntaments i la capacitat de decisió", ha reivindicat Ruiz.

A la trobada amb la FEMP han assistit els batles socialistes d'Eivissa, Rafa Ruiz, Inca, Virgilio Moreno, Algaida, Maria Antònia Mulet, Sant Josep, Josep Marí, el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, el president de la Comissió de Turisme de la FEMP i tinent de batle de Palma, José Hila, i el regidor d'Hisenda de Cort, Adrián García.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube