Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE recull el clam per la igualtat del 8M impulsant l'agenda feminista a les institucions amb una bateria de propostes

Bel Oliver i Silvia Cano 12-03-18El PSIB-PSOE ha decidit traslladar a les institucions el clam de les mobilitzacions massives per la igualtat del 8 de març, presentant una Proposició No de Llei al Parlament per impulsar l'agenda feminista i registrant al Congrés una Llei per la Igualtat Salarial i una altra per la Igualtat Laboral.

Així ho ha anunciat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, qui ha explicat que els socialistes recullen les demandes d'unes manifestacions que són "un èxit de tota la societat que ha fet que la dreta rectifiqui un discurs buit, ranci i antic".

En aquest sentit, Oliver ha denunciat que "tenim una dreta sense discurs ni projecte polític, amb un Biel Company que ha de criticar que la presidenta faci visites institucionals". Unes crítiques que per la socialista "ens causen sorpresa tenint en compte que Bauzá no podia fer cap visita sense anar acompanyat de les forces i cossos de seguretat, mentre que ara tenim una Presidenta que escolta i atén poble a poble les reivindicacions dels ciutadans".

Per això, la portaveu adjunta ha emmarcat les acusacions de Company dins la batalla entre PP i Ciutadans per veure qui és més de dretes, dins la qual "Ciutadans ja ha aclarit les incògnites electorals i ha assegurat que pactarà amb el PP de la corrupció i la manca de projecte".

En aquest context de batalla entre les dretes, Oliver ha deixat clar que "els socialistes tenim clares les nostres reivindicacions i per això traslladam a les institucions la veu de les dones mitjançant propostes per assolir la igualtat real, ja que sempre ha estat amb l'esquerra quan les polítiques d'igualtat s'han fet efectives", recordant la llei d'igualtat entre homes i dones, la Llei Integral contra la Violència de Gènere, la Llei de Dependència o les llistes cremallera.

És per tot això que el Grup Parlamentari Socialista registrarà al Parlament aquesta setmana una Proposició No de Llei per reclamar l'aprovació d'una Llei d'Igualtat Salarial i una altra d'Igualtat Laboral "per garantir la igualtat d'oportunitats i de tracte".

Així ho ha explicat la diputada Sílvia Cano, qui ha afegit que la proposta també exigirà al Govern d'Espanya que posi els 200 milions d'euros de pressupost prevists en el Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere "que encara no tenim i que necessitam per impulsar la prevenció i l'atenció a les dones víctimes i als seus infants, ja que si han trobat recursos per rescatar les autopistes també n'han de trobar per aquesta qüestió".

A més a més, la Proposició No de Llei preveu instar al Govern de les Illes Balears a continuar amb la planificació i el desenvolupament d'accions de la inspecció de treball posant èmfasi en la comprovació de convenis per eliminar les discriminacions i en la prevenció de riscs des de la perspectiva de gènere, especialment durant l'embaràs.

Finalment, la proposta socialista també instarà al Govern a tornar a impulsar la convocatòria d'ajudes públiques per fer plans d'igualtat a les empreses de menys de 250 treballadors i a crear un registre de Plans d'Igualtat per fomentar les bones pràctiques entre les empreses de les illes.

Davant aquesta iniciativa, Cano ha instat a PP i C's a "prendre nota del 8M i a donar suport a aquesta PNL i a les dues lleis per la igualtat que hem presentat al Congrés".

Dues normes legislatives que contemplen accions positives en favor de les dones en tots els àmbits com augmentar fins a les 16 setmanes els permisos de naixement per a cada un dels progenitors, limitar el dret empresarial a distribuir irregularment la jornada de treball o posar incentius per a la corresponsabilitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube