Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que Company comenci a participar en la vida parlamentària "fent d'escolanet de Rajoy"

Andreu Alcover 20-03-18El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha lamentat que el president del PP, Biel Company, comenci a participar en la vida parlamentària "fent d'escolanet de Rajoy i insistint en el xantatge continu que fa el PP dient que si no s'aproven els Pressuposts Generals de l'Estat no hi ha absolutament res".

Alcover ha recordat que el PP fa aquest xantatge amb els pensionistes, dient que si no hi ha pressuposts no hi ha augment de pensions, amb la violència masclista, dient que si no hi ha pressuposts no dotaran econòmicament el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere, i "ara ho fa amb el nou Règim Especial per Balears":

És per aquest motiu que el portaveu socialista ha criticat el xantatge que contínuament planteja el líder del PP assegurant que "Company hauria d'estar al costat del Govern amb les reclamacions que són positives per Balears".

Una d'aquestes reclamacions que no han tengut el suport del Govern d'Espanya són les ajudes per energies renovables, que l'Estat ha posat en marxa per les illes Canàries però no per Balears. Un fet que Alcover ha denunciat perquè "el Ministeri d'Energia s'havia compromès a treure aquesta línia d'ajudes també per la nostra comunitat autònoma", per la qual cosa "insistirem amb els nostres representants a Madrid per instar al Ministeri a què tregui aquestes ajudes per particulars i empreses de les nostres illes".

Pel que fa al tancament pressupostari de l'any 2017, Alcover ha recordat que "no s'acabava l'any amb superàvit des de l'any 2010, la qual cosa constata la bona gestió econòmica que es fa des del Govern amb els doblers que són de tots".

Per això, els socialistes no entenen la reacció d'un PP "que va començar la legislatura dient que els nostres pressuposts eren els del dèficit, el deute i l'atur, i ara que veuen que no ha estat així, diuen que el superàvit és fruit de les seves polítiques econòmiques impulsades la passada legislatura".

Una afirmació que Alcover ha negat rotundament perquè "La Llei Agrària o la d'Urbanisme han estat suspeses des del 2015, per la qual cosa no tenen cap argument per atribuir-se la bona gestió econòmica que està fent el govern actual".

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat l'arxiu per part de Fiscalia de la denúncia del Govern contra els 52 assassinats franquistes documentats a Balears com a crims contra la humanitat. En aquest sentit, Alcover ha recordat que "el Govern va dur aquest tema a Fiscalia en aplicació de la Llei de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, una normativa que el PP també va votar a favor".

Per aquest motiu, els socialistes no entenen les crítiques del PP a aquesta acció i es demanen si "només va votar a favor per sortir a la foto i ara estan en contra de l'aplicació d'aquesta llei".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube