Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la incapacitat del PP per negociar i aprovar uns PGE "que són lesius per la ciutadania de Balears"

Andreu Alcover 10-04-18El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha denunciat la incapacitat manifesta del Govern de Rajoy per pactar i aprovar els Pressuposts Generals de l'Estat. Una evidència que es fa més visible a Balears, "on hem aprovat els pressuposts en temps i forma durant els tres anys de la legislatura, liquidant-los a més amb el límit de dèficit previst".

En aquest sentit, Alcover ha lamentat que la tramitació dels PGE comença malament "perquè el PP incompleix la Constitució presentant-los ara i no el mes de setembre, quan tocava".

A més a més, els socialistes també critiquen que "cada vegada que Rajoy presenta uns pressuposts té dificultats per aprovar-los, ja que l'any passat ho va fer comprant voluntats de regions diferents i sembla que enguany va pel mateix camí".

Per això, els socialistes s'oposen a uns Pressuposts Generals de l'Estat que, tal com ha argumentat Alcover "són lesius pels ciutadans de Balears ja que no apareix el descompte de resident del 75% per als vols amb la península, ni el conveni de carreteres per valor de 240 milions d'euros, ni les inversions estatutàries pendents, ni el REB, ni el Fons d'Insularitat ni els 200 milions d'euros acordats per lluitar contra la violència masclista".

Per si fos poc, Alcover també ha subratllat que els pressuposts tampoc contenen cap element que permeti a les comunitats que han gestionat bé econòmicament com Balears reinvertir el superàvit que s'ha aconseguit.

Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició No de Llei per instar al Govern d'Espanya a què permeti reinvertir el superàvit de les comunitats autònomes amb allò que aquestes considerin necessari.

A més a més, Alcover també ha anunciat una altra iniciativa per blindar la carrera professional per als treballadors públics, la sanitat universal i l'Impost del Turisme Sostenible, després que l'Estat hagi amenaçat amb recórrer aquestes tres normatives davant el Tribunal Constitucional.

Pel que fa a la carrera professional i donada la postura manifesta del PP en favor d'aquesta, Alcover ha esperat que es pugui blindar, però no passa el mateix amb la sanitat universal.

"Quan el PP la va eliminar el 2012 els socialistes ja vam advertir que ho feien per qüestions ideològiques i no econòmiques i l'amenaça d'inconstitucionalitat confirma les nostres tesis, perquè amb una comunitat autònoma que tanca l'any amb superàvit com Balears no es pot argumentar que s'ha d'eliminar la sanitat universal per disposar de més recursos econòmics", ha conclòs el portaveu socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube