Imprimeix
PDF

Aprovada la bateria de mesures "per afavorir la igualtat real i que l'Estat mogui fitxa amb el que havia compromès al Pacte d'Estat Contra la Violència Masclista"

Sílvia Cano 10-04-18El ple del Parlament ha aprovat, amb un alt grau de consens, la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista, signada també per MÉS i Podem, per impulsar l'agenda feminista.

Quan s'acaba de complir un mes de les manifestacions feministes del 8 de març, en les que més de 30.000 dones van sortir als carrers de Balears per reclamar canvis reals que acabin amb les injustícies, les discriminacions per motius de gènere i la fi de la violència masclista, "recollim el seu clam en forma d'iniciativa al Parlament".

Així ho ha defensat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha reivindicat que "som un Govern aliat del feminisme perquè només quan ha governat l'esquerra s'han donat passes endavant en aquest àmbit, amb la creació de l'IBDona, les llistes cremallera o la Llei d'Igualtat aprovada aquesta mateixa legislatura".

Iniciatives que no són suficients per consagrar la igualtat real, per la qual cosa s'ha impulsat aquesta iniciativa "amb una bateria de mesures concretes perquè el Govern d'Espanya mogui fitxa complint amb allò que s'havia compromès a fer amb el Pacte d'Estat Contra la Violència Masclista".

En aquest sentit, Cano ha exigit a l'Estat "que posi els 200 milions d'euros que s'havien compromès a incloure en aquest pacte que a dia d'avui només té contemplats 80 milions, la qual cosa és una decepció i un incompliment flagrant". De fet, el compromís concret era destinar 20 milions d'euros per als ajuntaments, 100 per a les comunitats autònomes i 80 pels Ministeris, que són els que s'han pressupostat i per tant, deixarien a la resta d'administracions sense recursos.

Finalment, la iniciativa aprovada també pretén lluitar contra la bretxa salarial, seguir desenvolupant la Llei d'Igualtat, incidir en la Inspecció de Treball per comprovar els convenis col·lectius per evitar discriminacions o impulsar la convocatòria de subvencions a les empreses que no estan obligades per llei perquè puguin impulsar els seus plans d'igualtat.

Pacte de rendes i salaris

D'altra banda, el ple del Parlament també ha aprovat la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per impulsar un pacte de rendes i salaris.

El diputat socialista Enric Casanova ha defensat que en un moment de creixement econòmic com l'actual "és hora de crear ocupació estable i amb salaris dignes, impulsant una sortida de la crisi justa per a tothom", després d'anys d'una crisi econòmica que va empitjorar una reforma laboral del PP que a criteri del socialista "ha augmentat la temporalitat, la sinistralitat i la precarietat".

Per això, la iniciativa dels socialistes proposa retornar els drets i la dignitat als treballadors i treballadores, demanant la derogació de la reforma laboral del PP i els seus efectes precaritzadors, la recuperació de la negociació col·lectiva com a eix vertebrador de la política laboral i un augment del Salari Mínim Interprofessional de fins a 1.000 euros l'any 2020, ja que actualment és un 60% més baix que als països del nostre voltant.

Finalment, la proposta socialista, tal com ha defensat Casanova, també pretén "actuar contra l'ascens de la sinistralitat laboral, les malalties professionals i els falsos autònoms".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube