Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE adverteix que si s'aconsegueix el 75% de descompte de resident "serà per la subhasta del PP per aprovar els PGE i no per les seves gestions"

Andreu Alcover i Enric Casanova 16-04-18Comença una setmana intensa políticament, amb la visita de Rajoy dissabte a Palma a la qual ha fet referència el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, assegurant que "no sabem si anunciarà el descompte de resident al 75% per als vols amb la península, però si ho fa, no haurà estat a conseqüència de les gestions del PP, ja que d'entrada els Pressuposts Generals de l'Estat no contemplen aquesta bonificació".

Per tant, el portaveu socialista ha defensat que, si Rajoy anuncia el descompte del 75%, serà fruit de tres factors: "la subhasta que el PP ha tornat a començar per poder aprovar els PGE, el front comú entre territoris de distint color polític com Balears, Canàries, Ceuta i Melilla, i la tasca comunia entre partits polítics, entitats i societats civils per reivindicar aquesta necessitat".

Per això, Alcover s'ha mostrat favorable a què el descompte del 75% s'aprovi però ha advertit que els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2018 tenen moltes altres mancances per les Illes Balears, tenint en compte que "no compten amb el nou model de finançament al qual s'havia compromès Rajoy, seguim a la cua de les inversions estatals, no sabem res dels 240 milions d'euros pel conveni de carreteres, tampoc apareixen els fons estatutaris, ni el Fons d'Insularitat, ni els recursos prevists per lluitar contra la violència masclista".

A més de la subhasta per aprovar els PGE, Alcover també ha denunciat que el PP també ha iniciat la subhasta electoral amb propostes demagògiques com la Proposició de Llei per abaixar els imposts.

Segons ha denunciat el portaveu socialista, "Company hauria de sortir i dir clarament quina despesa ha de deixar de fer el Govern amb els ingressos que es deixaran de tenir per la proposta del PP". De fet, Alcover ha avançat que "han amenaçat amb recórrer davant el Tribunal Constitucional la sanitat universal i la carrera professional als funcionaris, no sabem si és aquí on volen començar a retallar per poder abaixar els imposts, ho haurien de dir".

En qualsevol cas, els socialistes han volgut deixar clar que "quan el PP està a l'oposició sempre demana abaixar els imposts, la qual cosa significa que o bé trairan a la ciutadania pujant-los com ja van fer, o bé faran unes retallades brutals que sempre acaben perpetrant a l'educació, la sanitat, els serveis socials o la dependència".

Llei d'Emprenedors

Per part seva el diputat Enric Casanova ha explicat la presa en consideració de la modificació de la Llei d'Emprenedors, amb l'objectiu que els monitors i entrenadors de l'esport base, que sovint fan la seva activitat de manera altruista, puguin comptar amb una regulació adaptada al règim de la Seguretat Social.

En concret, la proposta que demà es debatrà al ple, tal com ha explicat Casanova, demana "establir un pla de millora de l'Esport Base per regular la legislació vigent respecte de les activitats remunerades dels clubs, adaptar la legislació de la seguretat social pel que fa a les despeses que puguin tenir les persones voluntàries, establir criteris d'actuació de l'Inspecció de Treball respecte aquests clubs i posar un règim fiscal específic per a clubs sense ànim de lucre que fomenten l'activitat esportiva des d'una sèrie de valors determinats".

En definitiva, "pretenem dotar a les entitats esportives d'una situació en la qual es pugui reconèixer la seva activitat sense generar problemes a entrenadors i voluntaris".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube