Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que no encengui el ventilador i aclareixi les irregularitats de la campanya del 2003

Andreu Alcover 18-04-18Després que el Parlament hagi aprovat una proposta de PSIB-PSOE, Podem, MÉS, i Gent per Formentera per instar a la Sindicatura de Comptes a fiscalitzar la comptabilitat electoral del PP de les eleccions del 2003, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha lamentat la passivitat de la formació a l'hora de resoldre dubtes sobre el seu presumpte finançament irregular.

En aquest sentit, Alcover ha explicat que "hi ha una sentència que acredita pagaments irregulars a la campanya electoral del 2003, per la qual cosa pensam que està més que justificat que la Sindicatura de Comptes investigui les subvencions electorals del PP durant aquesta campanya electoral".

De fet, la sentència especifica que no es tracten de fets aïllats o ocasionals i justifica la manipulació de 86.000 euros dels quals es va beneficiar de forma delictiva el PP.

Uns fets greus tenint en compte que la Sindicatura ja va trobar irregularitats a la campanya del 2007, amb cobraments irregulars per valor de 153.000 euros. Uns doblers que dues sentències judicials també acrediten que no van ser cobrats de forma legal per part del PP, per la qual cosa Alcover ha tornat a demanar a Company "que torni els doblers que són de tota la ciutadania i aprofiti l'oportunitat única que té per desmarcar-se de l'etapa més obscura del seu partit".

A més a més, Alcover ha criticat que el PP hagi decidit "posar en marxa el ventilador" sobre dues campanyes en les quals s'han finançat irregularment "demostrat per sentència judicial", i intentin revisar la comptabilitat electoral d'altres partits presentant una esmena fora de termini.

Per això, els socialistes lamenten l'actitud dels actuals dirigents del PP i esperen que la Sindicatura de Comptes pugui posar llum a aquesta altra subvenció perquè "els jutjats confirmen que el PP va anar dopat a les eleccions del 2003 i 2007, i tot i que el primer cas ja ha prescrit penalment, sí que es pot demanar el retorn dels doblers si la Sindicatura confirma les irregularitats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube