Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la persecució de l'Estat a les comunitats que garanteixen la sanitat universal i demana que es retorni aquest dret i s'eliminin els copagaments

Vicenç Thomàs 07-05-18Quan fa pocs dies que s'han complit sis anys de l'eliminació de la sanitat universal per part del PP, el ple del Parlament debatrà una iniciativa presentada pel Grup Parlamentari Socialista que demana la derogació del Real Decret 16/2012 que contempla la retirada d'aquest dret i una sèrie de copagaments.

Així ho ha avançat el diputat Vicenç Thomàs, qui ha recordat que la desencertada mesura del PP "va suposar l'exclusió del sistema nacional de salut de prop de 900.000 immigrants en situació irregular a l'Estat, unes 20.000 persones a Balears".

De fet, Thomàs ha afegit que segons un estudi de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona alerta de què el fet d'eliminar l'assistència sanitària universal ha augmentat la mortalitat entre els immigrants sense targeta sanitària, arribant a causar unes 70 morts anuals. Una mesura que "els socialistes sempre hem defensat que és ideològica i no té res a veure amb la situació econòmica, tal com hem demostrat els darrers anys".

Davant aquesta situació, el diputat socialista, ha explicat que l'actual Govern va retornar aquest dret des del primer moment, però "el PP va darrere de les comunitats autònomes que garantim assistència sanitària normalitzada a tothom per tornar-ho enrere", per la qual cosa la iniciativa socialista també demana que es retirin tots els recursos presentats davant el Tribunal Constitucional i altres instàncies per aturar el retorn d'aquest dret.

En qualsevol cas, i mentre es resol el recurs del Govern del PP contra la instrucció del Govern de les Illes per retornar la sanitat universal, Thomàs ha volgut deixar clar que "el Govern continuarà garantint l'atenció sanitària a tota la població resident a Balears".

D'altra banda, aquesta setmana previsiblement es registrarà una nova Proposició de Llei Antiprospeccions, després que "el PP ha permès la reactivació d'amagat de noves prospeccions en aigües de Balears".

Thomàs ha manifestat la preocupació dels socialistes perquè "el PP disfressa de projecte científic uns sondejos que inclouen empreses de gas i petroli perquè fan servir les mateixes eines per cercar sal que s'utilitzen per cercar hidrocarburs".

En aquest sentit, el diputat socialista ha denunciat que "el PP s'ha posat darrere la pancarta contra les prospeccions però a l'hora de la veritat en frena la seva prohibició", per la qual cosa ha demanat a Company "que sigui coherent i que la nova proposta contra la recerca d'hidrocarburs pugui ser aprovada per unanimitat per traslladar-la al Congrés dels Diputats".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube