Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica que "el PP està en guerra, dividit i més preocupat en el Joc de Trons que en aportar solucions als problemes que té la ciutadania"

Vicenç Thomàs 14-05-18El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha acusat al PP de "traslladar els seus problemes interns a les institucions, en aquest cas a Delegació de Govern, i per tant, al conjunt de la ciutadania de Balears".

En relació al recurs de l'Estat contra les subvencions al català d'alguns ajuntaments, el diputat socialista ha assegurat que "es posa de manifest que el PP es sent còmode estant en guerra, dividit i més preocupat en el Joc de Trons que en aportar solucions als problemes que té de la ciutadania".

Un recurs que per Thomàs, és exemple de com el PP "instrumentalitza la Delegació de Govern de forma partidista per seguir una sèrie de normatives impulsades des de les institucions de Balears només per rapinyar un grapat de vots a Ciudadanos", al qual hem d'afegir la persecució contra el retorn de la sanitat universal, l'amenaça de recurs contra l'Impost Turístic als creuers i ara també la carrera professional dels treballadors públics".

Per Thomàs, el més preocupant de tot plegat és que "el doble discurs del PP està incorporant polítiques i formes de fer de Bauzá, amb imposició i agitació de conflictes en temes on hi havia consens", com és la llengua pròpia.

Per això, el diputat socialista ha reclamat a Biel Company "que es defineixi i, si és necessari, es planti davant Madrid i acabi amb la persecució de normatives que són bones pel conjunt de la ciutadania, perquè si no ho fa, serà còmplice dels atacs a la salut universal, als drets dels funcionaris i a la llengua pròpia".

En qualsevol cas, Thomàs ha assegurat que des del Govern es continua fent feina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, "amb notícies com la que avui posa de manifest que per cada metge o metgessa que pugui partir de Balears per fer feina a altres indrets es fan 8 altes contractuals més".

Una diferència notable respecte a la passada legislatura quan "es van acomiadar més de 1.400 professionals sanitaris, per la qual cosa avui confirmam que Balears segueix sent un atractiu pels professionals sanitaris".

Regulació de l'eutanàsia

D'altra banda, Thomàs ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha registrat al Parlament una Proposició No de Llei per plantejar la regulació i la legalització de l'eutanàsia.

Thomàs ha recordat que "el 2015 ja vam aprovar una Llei de Drets i Garanties de les Persones en el Procés de Morir", la qual no omple tot el ventall de situacions que es poden donar "tot i que tracta el concepte de mort digna i cures pal·liatives".

Ara, els socialistes volen fer una passa més enllà i instar "a modificar el codi penal per despenalitzar l'eutanàsia i a tramitar una iniciativa legislativa per regular la demanda d'ajuda per morir". De fet, el Grup Socialista del Congrés ja ha registrat una Proposició de Llei en aquest sentit perquè pugui ser tramitada a la cambra legislativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube