Imprimeix
PDF

Aprovada la Llei del Tercer Sector que "suposarà un punt d'inflexió en el procés de futur del sistema de serveis socials a Balears"

Ple PIB 15-05-18 Llei Tercer SectorEl ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la Llei del Tercer Sector Social de les Illes Balears, signada per tots els grups i coordinada pel diputat socialista Jaume Garau.

Precisament, Garau ha destacat tres aspectes que han afavorit la unanimitat a l'hora d'elaborar la nova normativa. En primer lloc, les noves formes de governar i les ganes de participar de les entitats del tercer sector en el projecte de futur dels serveis socials de les illes i cogestionar-lo.

En segon lloc, gràcies al reconeixement que es fa de què "les entitats del tercer sector no són empreses privades, sinó que reconeixem el paper que juguen dins el sistema públic de serveis socials com a element complementari imprescindible.

I finalment, la necessitat de fer una passa endavant amb aquesta llei que, segons Garau, "serà un punt d'inflexió en el procés de futur del sistema de serveis socials a Balears.

La llei ha estat elaborada des del consens permanent entre el Govern de les Illes Balears, els grups parlamentaris i les entitats del tercer sector i afectarà "més de 70 entitats, 150.000 usuaris, 6.000 voluntaris i 3.500 treballadors i treballadores", ha avançat Garau.

En concret, la normativa planteja la definició d'aquestes entitats, la creació d'un cens oficial on es podran registrar i optar a una sèrie de possibilitats de col·laboració amb l'administració, "tot caminant cap a un sistema de concertació".

Tot plegat, amb l'objectiu de "mantenir un tercer sector social actiu i vigorós", ha conclòs el diputat socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube