Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a Company i Salom que expliquin perquè el PP va recórrer la carrera professional d'ajuntaments i Consell si Montoro l'havia validada

Andreu Alcover 21-05-18El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha demanat a Maria Salom i Biel Company que expliquin perquè van recórrer la carrera professional d'ajuntaments i Consell de Mallorca vist que el plus "tenia el vistiplau de Montoro".

Alcover ha acusat Salom d'oblidar "que des del Ministeri d'Hisenda s'havia donat validesa a la implantació de la carrera professional", tenint en compte que juntament amb l'amenaça d'inconstitucionalitat per a la carrera dels funcionaris del Govern, "és una mesura que afecta a més de 20.000 treballadors i treballadores públics".

En aquest sentit, Alcover ha denunciat que "Salom bombardeja la línia política de Company", a qui ha acusat de tenir necessitat de "penjar-se medalles amb el 75% vist el foc amic que té amb la Delegada del Govern".

Malgrat que el president del PP intentarà al plenari de demà atribuir-se els mèrits del 75% durant la seva pregunta a la Presidenta, Alcover ha volgut recordar que "els Pressuposts Generals de l'Estat no preveien aquesta bonificació i durant el període d'esmenes el PP va presentar-ne cap, a diferència de PSOE, Podem i Nova Canària".

Per això, Alcover ha insistit en què el descompte de resident al 75% es deu "a l'esmena de Nova Canària, a la lluita incansable dels territoris extrapeninsulars com Balears per reivindicar aquesta qüestió a través d'un front comú, i a la lluita de la societat balear, ja que, si el PP tengués majoria absoluta, aquest descompte no hauria estat una realitat".

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha avançat que demà el ple del Parlament debatrà una Proposició No de Llei per regular l'eutanàsia.

Alcover ha anunciat que amb aquesta regulació "volem crear un nou dret i posar-nos al capdavant dels països més avançats socialment", recordant que des del Grup Parlamentari Socialista del Congrés ja s'ha registrat una llei per regular aquesta qüestió.

De fet, tal com ha recordat Alcover, el 2015 ja es va avançar amb la Llei de Drets i Garanties de les Persones en el Procés de Morir, tot i que ara "és l'hora de fer una passa endavant per despenalitzar l'eutanàsia i el suïcidi assistit".

Ara bé, el portaveu socialista ha apuntat que aquesta regulació ha d'incloure una definició clara dels conceptes, les condicions amb les quals s'ha de dur a terme, les característiques que ha de tenir el malalt i l'expressió de la seva voluntat de morir, els requisits que ha de complir el personal sanitari en la presa de decisions i en la seva actuació i la composició, funcions i competències dels òrgans de supervisió i control.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube