Imprimeix
PDF

El Parlament torna a reclamar per unanimitat la protecció del Mediterrani de l'amenaça de les prospeccions petrolieres

juli dalmau parlament presa possessio 27 juny 2018El plenari també ha aprovat la presa en consideració la proposició de llei per reformar l'article 69.3 de la Constitució Espanyola per tal que Formentera tengui un senador propi, "una qüestió de justícia que els socialistes sempre hem defensat"

En el plenari extraordinari del Parlament de les Illes Balears celebrat avui s'ha recuperat la unanimitat rompuda per PP i C's i ha tornat a reclamar, amb l'aprovació de la presa en consideració de la proposició de llei, la protecció de la mar Mediterrània sota jurisdicció espanyola dels danys que puguin produir les prospeccions petrolieres.

Aquesta proposició de llei és la mateixa que es va aprovar mesos enrere també per unanimitat al Parlament de les Illes Balears i que, més tard, el Partit Popular i Ciutadans van vetar la seva tramitació a la Mesa del Congrés, un fet que, amb el canvi de Govern, no es tornarà a produir.

La diputada Silvia Limones ha defensat el vot a favor dels socialistes a aquesta iniciativa "per impedir les prospeccions petrolieres i deixar de viure sota aquesta continua amenaça per al nostre entorn, el nostre medi ambient i la nostre economia".

La socialista s'ha mostrat "optimista" davant aquesta nova oportunitat d'allunyar aquest perill del Mediterrani i protegir les seves aigües d'aquestes pràctiques "tan nocives per al medi natural i animal", gràcies al canvi de sensibilitat del Govern de Pedro Sànchez.

Senador per Formentera
Durant aquest ple extraordinari també s'ha aprovat la proposició de llei per tal de demanar la reforma de l'article 69.3 de la Constitució Espanyola per tal que Formentera tengui senador propi, "una reclamació justa i legítima que ha de ser atesa" i per la que avui "no donam una primera passa, sinó una passa molt important".

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Maria José Camps, ha recordat que aquesta "els socialistes sempre hem defensat aquesta qüestió de justícia", destacant la "necessitat de corregir un greuge comparatiu amb Formentera, però també amb Eivissa, per haver de compartir senador quan totes les illes en tenen un de propi".

Juli Dalmau, nou diputat socialista
El plenari d'avui també ha servit perquè el socialista Juli Dalmau prengui possessió de la seva acta de diputat del Parlament de les Illes Balears, prometent el càrrec amb la il·lusió de continuar fent realitat el canvi a Balears, perquè "encara no he renunciat a canviar el món".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube