Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà flexibilitzar la regla de despesa per tal que els ajuntaments de Balears "puguin invertir els 490 milions d'euros de superàvit que tenen actualment"

Andreu Alcover 1-10-18El ple del Parlament debatrà demà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista que demana la flexibilització de la regla de despesa tant per ajuntaments com per comunitats autònomes.

Així ho ha avançat el portaveu parlamentari, Andreu Alcover, qui ha reconegut que tot i ser una proposta presentada a finals de 2017 "segueix plenament vigent perquè ja vam dir que seríem igual de reivindicatius amb el Govern d'Espanya socialista".

Alcover ha considerat injusta la regla de despesa implantada el 2012 pel PP en temps de crisi econòmica, tot i que "el fet d'impedir gastar el superàvit en temps de creixement econòmic és directament un robatori".

Per aquest motiu, els socialistes demanaran la flexibilització de la regla de despesa per als ajuntaments amb els comptes sanejats i també per a les comunitats autònomes. De fet, Alcover ha argumentat que "els municipis de Balears tenen 490 milions d'euros de superàvit, amb moltes inversions imprescindibles a fer que ara mateix no poden dur a terme".

Els socialistes esperen comptar amb el suport majoritari de la cambra parlamentària, fins i tot del PP "ni que sigui per continuar amb la tendència de demanar a Pedro Sánchez tot allò que ells no han estat capaços de fer en set anys".

En aquest sentit, Alcover ha lamentat el doble discurs de PP i Ciutadans quan "reclamen abaixar els imposts, es neguen a tramitar l'increment del dèficit permès per Europa i mantenen la regla de despesa mentre d'altra banda critiquen que no es facin determinades inversions". En qualsevol cas, Alcover ha defensat que "és el moment oportú de presentar aquesta proposta abans que es presentin els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2019".

Cas Over Marketing

En el dia en què comença el judici pel cas Over Marketing, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha criticat que "el PP no ha opinat sobre un cas en el qual Matas ha reconegut el finançament irregular del PP".

Per això, Alcover ha dit que "si es confirma aquest nou finançament irregular, Biel Company ha de demanar perdó a la ciutadania i tornar els doblers malversats".

Cal recordar que aquesta confessió de Jaume Matas es suma a les dues sentències judicials que confirmen el finançament irregular del PP per a la campanya del 2007, del qual "Company encara no ha tornat els 153.000 euros que es van cobrar indegudament, s'amaga darrere la roca en lloc de tornar uns doblers que són de tots i totes".

Educació

Finalment, Alcover també ha fet referència al cinquè aniversari de la manifestació en la qual 100.000 persones van sortir al carrer a rebutjar la política educativa de Bauzá i Company,

Sobre aquesta efemèride commemorada aquest cap de setmana, Alcover ha criticat que "Company va elegir mal dia per insistir en unes propostes educatives que són iguals a les promeses per Bauzá, per la qual cosa veim que no han après dels seus errors".

Per això, Alcover ha rebutjat "qualsevol lliçó del PP en matèria educativa" i ha reiterat el compromís dels socialistes amb l'educació pública "fent més infraestructures, invertint quatre vegades més que tota la legislatura del PP en aquestes infraestructures, amb 1.000 milions d'euros de pressuposts pel 2019, amb més professors i amb les portes del Consolat obertes a la comunitat educativa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube