Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta socialista per retornar l'autonomia local als ajuntaments i flexibilitzar la regla de despesa

Ple Parlament regla despesaEl ple del Parlament ha aprovat la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per demanar a l'Estat que flexibilitzi la regla de despesa pels ajuntaments i comunitats autònomes.

El portaveu parlamentari socialista, Andreu Alcover, ha defensat que aquesta normativa, impulsada pel PP el 2012, "és un atac a l'autonomia municipal que PP i Ciutadans volen mantenir amb l'excusa de l'estabilitat pressupostària", tenint en compte que "la gran majoria d'ajuntaments estan més que sanejats i sí que han fet els deures, al contrari del que va fer el Govern del PP que incomplia el dèficit cada any"

De fet, el portaveu socialista ha recordat que en el conjunt de Balears els ajuntaments sumen un total de 490 milions d'euros de romanent de tresoreria que es podrien invertir als municipis de les illes.

La proposta ha comptat amb l'abstenció de PP i Ciutadans, una postura que "ens preocupa, ja que dubtam de si vetaran a la mesa del Congrés la tramitació de mesures com aquesta, com ja han fet amb el nou límit de dèficit, impedint que 6.000 milions d'euros puguin anar a polítiques d'inversió".

A més a més, Alcover ha criticat que el PP demana abaixar els imposts, bloqueja la possibilitat d'augmentar el dèficit tot i que Europa ho havia acceptat, insisteixen en no deixar invertir els romanents de tresoreria però després "denuncien que no s'hagin fet més inversions quan són ells mateixos i les seves polítiques els que les han impedit".

Per part seva, el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE i batle d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha defensat que els socialistes "som un partit municipalista quan estam a l'oposició i quan governam, per la qual cosa traslladam als companys de Madrid aquesta demanda que és de justícia".

En aquest sentit, Ruiz ha insistit en la necessitat que "ens retornin l'autonomia local recollida a la Constitució", de tal manera que "puguem invertir els recursos necessaris per donar resposta als problemes de la ciutadania"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube