Imprimeix
PDF

Unanimitat al Parlament per "fer realitat una reivindicació històrica a les Balears, com és el no a les prospeccions"

Sílvia Limones 09-10-18El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposició de Llei per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions petrolieres, i "donar per tancada una reivindicació històrica i unànime que sempre ha tengut per bandera la societat balear".

Així s'ha pronunciat la diputada socialista Sílvia Limones, qui ha defensat la necessitat que aquesta llei "sigui efectiva per paralitzar qualsevol campanya de prospeccions a les aigües de la Mediterrània, també en el cas d'aquelles que es puguin camuflar de projecte científic", com el recent projecte MEDSALT-2 aprovat pel Govern Rajoy.

De fet, es tracta d'una normativa que, segons Limones, "va en consonància amb la Llei de Residus i la Llei de Canvi Climàtic, fonamentals en la línia de protecció del medi ambient i foment de la sostenibilitat, en la qual les Balears són pioneres".

Ara el Congrés haurà de tramitar aquesta llei aprovada per unanimitat al Parlament, després que PP i Ciutadans vetessin la tramitació d'aquesta iniciativa a la mesa de la cambra baixa. Per això, la diputada socialista ha demanat a Biel Company i Xavier Pericay que "traslladin als seus companys del Congrés la unanimitat que existeix a les illes amb aquest tema, per tal que no tornin a vetar la prohibició de les prospeccions".

D'altra banda, el ple del Parlament també ha aprovat per unanimitat la llei que estableix l'elecció d'un senador propi per l'illa de Formentera, amb independència del que triï l'illa d'Eivissa. Una proposta nascuda dels socialistes que també s'haurà de tramitar al Congrés, ja que perquè sigui possible s'ha de modificar l'article 69.3 de la Constitució.

Tal com ha explicat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, María José Camps, "és obligat fer aquest reconeixement a l'illa de Formentera, des de la necessitat d'aprofundir en el debat sobre la reforma del Senat i de la seva funció com a cambra territorial".

Finalment, Camps ha defensat que el senador propi per Formentera "és una demanda legítima, justa i necessària per a la nostra democràcia que ens mereixem tota la ciutadania de Balears".

Al debat sobre aquesta iniciativa ha estat present el secretari general dels Socialistes de Formentera i conseller socialista, Rafel Ramírez, així com la també consellera Ana Juan.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube