Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aposta per continuar amb la unitat política entorn de la tragèdia del Llevant "per restablir la normalitat i impulsar mesures per evitar que es torni a produir"

Andreu Alcover 15-10-18El PSIB-PSOE ha volgut iniciar el repàs a l'actualitat política setmanal insistint en donar el condol als familiars de les víctimes de les inundacions del Llevant de Mallorca, agraint a les forces de seguretat i emergències la seva feina incansable des de fa dies per restablir la normalitat i trobar al menor desaparegut i també agrair l'allau de solidaritat expressat des de tots els punts de les illes "la qual cosa ens defineix com a poble i és la part positiva que treim d'aquesta tragèdia".

Així s'ha expressat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui ha destacat la ràpida reacció del Govern davant les inundacions, ja que "en menys d'una setmana ja s'ha demanat la declaració de zona catastròfica, la qual ja està tramitant el Govern d'Espanya; 34 treballadors socials ja han anat casa per casa per fer la relació de les necessitats més urgents; s'estan posant en marxa ajudes per comerços que ho han perdut tot i avui mateix s'espera que es posi en marxa la finestreta única per coordinar les ajudes pels afectats, les quals començaran a arribar entre aquesta setmana i la que ve".

De fet, el portaveu socialista ha participat aquest matí en una reunió amb la resta de portaveus parlamentaris convocada per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, on s'ha explicat punt per punt la gestió de la tragèdia. Precisament, Cladera ha demanat la seva compareixença al Parlament per explicar tot el que s'ha fet i el que queda per fer en relació a les inundacions del Llevant.

Davant aquesta situació, Alcover ha apostat per "continuar amb la unitat política entorn aquesta tragèdia i estar tots junts per restablir la normalitat com més aviat millor i posar les mesures per tal de minimitzar les conseqüències en cas que es torni a produir un fet gairebé imprevisible com aquest".

PGE 2019 i ple del Parlament

En el dia en què el Consell de Ministres aprovarà l'avantprojecte de Pressuposts Generals de l'Estat pel 2019, Alcover ha avançat que "acaben amb 7 anys de retallades i obren un camí per afavorir els més vulnerables, repartir millor la riquesa que es crea i en definitiva, blindar l'Estat del Benestar".

Uns PGE que contemplaran, segons l'acord del Govern d'Espanya amb Podem, una pujada del salari mínim de fins a 900 euros, mesures per accedir a l'habitatge, per abaratir el preu de la llum i per augmentar les pensions, entre moltes altres.

En aquest sentit, Alcover ha lamentat les crítiques del PP a aquests aspectes, defensant que "el PP tapa amb la bandera la falta d'alternatives a uns bons pressuposts".

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha volgut fer referència a la pregunta de Biel Company de demà sobre les polítiques medi ambientals, després que "Company anés a Brussel·les a criticar la Llei del Canvi Climàtic el mateix dia que l'ONU emetia un informe dient que la lluita contra el canvi climàtic que s'estava duent a terme era insuficient".

Per això, Alcover ha demanat a Company "com pensa arribar als paràmetres que marca l'ONU en aquesta lluita contra el canvi climàtic", tot i que sembla que "el PP farà tard com sempre, sense cap alternativa i posant-se en contra d'un projecte avançat al seu temps, pioner i que ha estat notícia fins i tot a molts mitjans europeus".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube