Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa PP i C's de convertir la tragèdia de les inundacions en una eina de confrontació política

Vicenç Thomàs 05-11-18El Grup Parlamentari Socialista ha acusat PP i Ciutadans de convertir la tragèdia de les inundacions del Llevant de Mallorca en una eina de confrontació política, tant pel fet de demanar la dimissió de la consellera Catalina Cladera com per la proposta de fer una Comissió d'Investigació sobre la gestió dels serveis d'emergències.

En concret, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha criticat que PP i Ciutadans "estan desnortats i abonats a la bronca" quan critiquen uns serveis d'emergències "als quals varen reduir el pressupost un 20% la passada legislatura, van acomiadar a 20 treballadors de l'112, van eliminar el servei d'helicòpter de l'112 i el mateix Company va fer acomiadaments també a l'IBANAT".

És per això que el diputat socialista ha volgut deixar clar que "el que feim nosaltres és restituir el que el PP va retallar i eliminar, augmentant un 22% el pressupost d'emergències, recuperant part del personal acomiadat i seguint aplicant millores a través del pressupost pel 2019".

En aquest sentit, Thomàs s'ha mostrat conscient que "queda molt per fer en el servei d'emergències però el que necessitam són propostes en positiu, sense demagògies, i no que PP i C's s'instal·lin al fang, lloc on sembla que es troben més còmodes".

De cara a la petició d'una Comissió d'Investigació, Thomàs ha reiterat que "volem escoltar l'opinió de tots els grups parlamentaris abans de prendre una decisió", tenint en compte que "s'ha ofert molta informació sobre una situació totalment imprevisible i excepcional de la qual la dreta en fa un ús electoralista".

A més a més, Thomàs ha acusat al PP de "crear polèmiques amb altres temes perquè no té iniciatives, tampoc en relació als pressuposts pel 2019, ja que encara no sabem quina valoració en fa Biel Company".

"No sabem si Company està content què s'augmenti un 136% el pressupost en matèria d'habitatge, si està d'acord en destinar més de 1.000 milions d'euros a educació, si està content que s'augmenti 145 milions d'euros del pressupost de salut, si veu bé determinades deduccions fiscals o considera positiu que es destinin més de 3.000 milions d'euros a polítiques socials", ha manifestat Thomàs.

En qualsevol cas, pels socialistes es tracta d'uns comptes "que tenen el suport parlamentari suficient, que són socials i que donen fortalesa i estabilitat a un Govern que aspira a tenir una segona etapa per seguir millorant la qualitat de vida de la ciutadania".

Finalment, Thomàs ha avançat que al ple del Parlament es debatrà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per tal que els cotxes de lloguer que circulen a les nostres illes tributin a Balears i no a altres comunitats autònomes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube