Imprimeix
PDF

El Parlament aprova per unanimitat l'eliminació dels aforaments per ser "un privilegi que atempta contra el principi d'igualtat"

Vicenç Thomàs 13-11-18El Ple del Parlament ha aprovat avui per unanimitat el Dictamen de la Proposició de Llei de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears per a la supressió de l'aforament dels diputats i les diputades del Parlament de les Illes Balears i dels membres del Govern autonòmic.

La supressió dels aforaments ja formava part dels Acords pel Canvi, i segons ha explicat el diputat socialista Vicenç Thomàs, el text s'ha basat "en un ampli consens entre tots els grups polítics que conformen la cambra".

"Suprimir l'aforament és eliminar un privilegi processal que atempta contra el principi d'igualtat", ha defensat Thomàs, "un privilegi innecessari que a més és anticonstitucional".

Segons ha explicat el diputat socialista, el número d'aforats a Espanya, que arriba a "gairebé un quart de milió de persones", és "una anomalia si ens comparam amb altres països d'Europa i del món". A Balears, 68 persones deixaran d'estar aforades un cop modificat l'Estatut.

Ara, el Congrés dels Diputats haurà de tramitar aquesta proposició de llei. "Esperam que la validi i la dugui endavant, ja que corregeix una desigualtat que no es pot acceptar", ha dit Thomàs.

Protecció de la badia de Sant Antoni de Portmany

A la jornada d'avui s'ha aprovat, a més, la presa en consideració de la Proposició de Llei de mesures de protecció de la Badia de Sant Antoni de Portmany, presentada pel Grup Parlamentari Socialista, Podem i el Grup Mixt.

El diputat socialista Xico Tarrés ha defensat la necessitat de "recuperar la badia de Sant Antoni com a epicentre del municipi". En aquest sentit, Tarrés ha apostat per limitar el creixement del municipi per millorar la qualitat del turisme i la convivència amb els veïns, protegir els seus espais naturals amb mesures com la limitació del trànsit rodat, i evitar l'arribada de mercaderies i cotxes al port del municipi.

En aquest sentit, el diputat socialista ha destacat la feina feta pel consistori municipal, i ha expressat el suport del PSIB- PSOE al Pla Estratègic presentat per l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, aprovat per unanimitat per tots els grups polítics que conformen l'executiu.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube