Imprimeix
PDF

Alcover: "La rebaixa fiscal del PP té forats importants, no diu quins serveis públics s'han de retallar ni contempla que ara es paguen menys imposts"

181126 Alcover_PreviaPleAndreu Alcover ha retret a Company que "si el PP governés, ni ells aplicarien la rebaixa fiscal que demana, i si ho fessin, seria a base de retallades ideològiques".

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha anunciat avui el vot desfavorable dels socialistes a la Proposició de Llei de Rebaixa Fiscal presentada pel Partit Popular, que es debatrà al ple de demà, ja que "el PP hauria de presentar una esmena parcial als pressuposts i dir de quines partides de despesa retallarien per compensar la baixada d'ingressos".

Alcover ha acusat els populars "d'oportunistes i electoralistes", i ha criticat que la proposició de llei "està desfasada i presenta forats importants, ja que ni diu quins serveis públics retallarien amb aquests 200 milions d'euros menys que suposaria aquesta baixada d'imposts, ni contempla que aquesta legislatura ja hi ha menys pressió fiscal que quan governava el PP".

El portaveu socialista ha recordat que aquesta legislatura "hem passat de 6 a 15 deduccions fiscals que afecten directament les classes mitjanes i baixes", i que inclouen "el dret d'accés a l'habitatge, la reducció de l'impost de transmissions patrimonials per la compra del primer habitatge, deduccions que afecten l'educació de 0 a 6 anys i l'accés a la universitat, l'eliminació dels copagaments, i la gratuïtat dels aparcaments dels hospitals públics".

Per aquest motiu, el portaveu socialista ha afirmat que "no volem lliçons econòmiques del Partit Popular, ja que tots els indicadors econòmics diuen que la nostra gestió econòmica és millor que la seva", i ha tirat en cara a Company que "si ells governessin, no aplicarien aquesta llei, i si l'apliquessin, tornaríem a les retallades ideològiques del PP".

Alcover també ha anunciat que demà els socialistes votaran en contra de la moció del PP per liquidar les bestretes dels Consells Insulars, que també consideren "oportunista i demagògica". "L'any passat el PP es va oposar a una modificació dels pressuposts per liquidar 5 milions d'euros de les bestretes, i quan varen governar, no en varen liquidar ni un cèntim", ha recordat Alcover, que ha afirmat que els socialistes presentaran una esmena per "seguir en la línia de la PNL que es va presentar a principi de mes, i que insta el govern a arribar a un acord amb els Consells sobre l'import i el calendari de liquidació de les bestretes".

Sentències sobre urbanisme

Pel que fa al decret aprovat pel Consell de Govern, i que preveu un endeutament de 133 milions d'euros per fer front al pagament de possibles sentències per la desclassificació de diversos terrenys, Alcover ha retret al Partit Popular que "aquest endeutament és fruit d'haver de corregir la política d'urbanització desenfrenada de Jaume Matas". "Entenem que el PP vulgui cases i hotels per tot, però nosaltres preferim protegir el territori, i això és el que vam intentar corregir amb la llei 4/2008, malgrat les conseqüències", ha afirmat.

En aquest sentit, Alcover també ha advertit que "no volem cap lliçó de Company, ja que recentment la justícia ha donat la raó a aquest Govern pel cas de Muleta, en què Matas va voler afavorir a Matias Kuhn, i no hem hagut de pagar ni un euro", i ha remarcat que "la bona gestió econòmica del Govern ha permès que ara es pugui fer aquest decret i, així i tot, seguir reduint l'endeutament de Balears, en termes tant relatius com absoluts".

Alcover, que ha iniciat la seva intervenció amb un reconeixement cap a les persones que ahir participaren en la manifestació contra la violència de gènere, ha anunciat també que els socialistes votaran a favor del Projecte de Llei de Comerç presentat per El Pi, ja que "tornar als períodes tradicionals de rebaixes beneficiarà els petits comerciants".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube