Imprimeix
PDF

El Ple del Parlament aprova per unanimitat la PNL per donar suport a les famílies de persones desaparegudes

181204 Ple copiaLa iniciativa té l'objectiu de pal·liar les mancances institucionals i impulsar mesures en favor de les famílies de persones desaparegudes

El Ple del Parlament ha aprovat avui per assentiment una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista conjuntament amb la resta de grups per donar suport a les famílies de les persones desaparegudes i impulsar un seguit de mesures per pal·liar les mancances institucionals i manca de coneixement social en aquests casos. El plenari ha comptat amb l'assistència de familiars i amics de persones desaparegudes, així com Paco Lobatón, president de la Fundación Quién Sabe Dónde Global.

Tal com ha explicat Cano, cada any es tramiten més de 20.000 denúncies per desaparició, de les quals entre un 5 i un 10% no s'arriben a resoldre favorablement. Actualment hi ha 4.164 recerques actives, més d'un centenar d'elles a les nostres illes. "Les famílies necessiten del suport de tota la societat i institucions per mantenir viva l'atenció dels casos no resolts i contribuir a la continuïtat de la investigació oficial", ha destacat Cano, que ha posat de manifest "l'angoixa i la desesperació" a la qual han de fer front els familiars de les persones desaparegudes quan la situació es perllonga en el temps, i la necessitat de "conscienciar la societat i acabar amb els rumors que hi ha entorn de les desaparicions, com ara que s'han d'esperar 48 hores per denunciar, quan realment les primeres hores són crucials".

La Càmera del Parlament ha acordat mostrar la seva solidaritat amb les famílies i amics de les persones desaparegudes, així com celebrar un acte institucional de commemoració el dia 9 de març. A més s'ha acordat instar el Govern de les Illes Balears a crear una Secció Específica de Persones Desaparegudes dintre de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes per garantir l'assistència jurídica i assessorament als familiars, així com a ampliar el servei d'emergències i post emergències per donar-los-hi assistència psicològica.

Alhora, el Parlament ha acordat instar el Govern Central a millorar els protocols d’actuació i la formació de les forces i cossos de seguretat de l’estat davant la desaparició de persones, i a intercedir internacionalment per garantir el compliment de sentències judicials en casos de sostraccions de menors.

“Aquestes mesures seran una primera passa per tal que, dintre del nostre marc competencial, puguem aportar els recursos al nostre abast perquè les persones afectades per una desaparició puguin notar el suport institucional” ha destacat Cano, que ha agraït a la resta de grups la “unanimitat i el consens” a l’hora de donar suport a aquesta causa.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube