Imprimeix
PDF

El Ple del Parlament aprova la Llei de Camins Públics de Mallorca i Menorca

borras pleLa iniciativa estableix el règim jurídic dels camins públics de Mallorca i Menorca i va néixer a instància del Consell de Mallorca, amb la petició posterior del Consell de Mallorca d'incorporar-s'hi.

El Ple del Parlament ha aprovat avui la Llei de camins públics i rutes d'interès excursionista de Mallorca i Menorca, que té per objectiu d'establir el règim jurídic i l'ordenació dels camins públics d'aquestes dues illes. La iniciativa va néixer a instàncies del Consell de Mallorca, i es va modificar durant la ponència per incorporar també l'illa de Menorca al seu àmbit d'aplicació, a instàncies del Consell insular menorquí.

"Serà una llei molt beneficiosa tant per Mallorca com per Menorca, ja que va en defensa de l'interès col·lectiu i permetrà obrir els camins i les rutes senderistes que s'hagin d'obrir", ha afirmat el diputat socialista Damià Borràs, que ha defensat el caràcter "cohesionador" de la norma, ja que permetrà que "els beneficis del turisme arribin millor al medi rural".

Borràs ha acusat l'oposició, exercida per PP, El Pi i Ciutadans, d'exhibir "arguments buits de contingut" en contra de la llei, assegurant que "afecta únicament els camins públics, i contempla l'expropiació amb totes les garanties judicials només en cas que s'hagi produït una privatització indeguda".

"És una realitat que molts camins públics han estat privatitzats per la via dels fets, vulnerant l'interès general" ha afirmat Borràs, que ha assegurat que "no es pot permetre la inactivitat d'alguns ajuntaments davant aquests fets, ja que això atempta contra el benefici general". En aquest sentit, Borràs ha posat com a exemple el Camí de Cavalls de Menorca, "un clar exemple de privatització revertida", i ha tirat en cara a l'oposició que "molts que en aquells moments van estar en contra de recuperar la titularitat pública d'aquell camí, ara presumeixen del seu atractiu turístic i els beneficis que reporta".

Borràs ha assegurat també que la norma ajudarà a "posar seny" a l'ordenació dels camins, i permetrà "dotar de coherència la seva gestió, sempre "d'acord amb els ajuntaments i sense vulnerar les seves competències", i ha assegurat també que la norma "respecta el dret d'agricultors, ramaders i propietaris de les finques d'exercir la seva activitat i circular lliurement".

A la sessió Plenària d'avui s'ha aprovat també per unanimitat un Decret llei per tal d'aprovar crèdits suplementaris per pagar les sentències judicials derivades de la llei 4/2008 i agilitzar la concessió d'ajudes als afectats per les torrentades que es van produir el passat mes d'octubre al Llevant de Mallorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube