Imprimeix
PDF

Camps: "L'aprovació dels quarts pressuposts de la legislatura demostra que el Govern del Canvi té un projecte a llarg termini, i és l'única via per seguir progressant a Balears"

181217CampsEls socialistes critiquen que Company "ha estat més ocupat ressuscitant Mateu Isern que plantejant solucions als problemes de la ciutadania de Balears a través de les esmenes".

La Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Maria José Camps, ha valorat positivament que "aquesta setmana s'aprovaran els quarts pressuposts de la legislatura", fet que demostra que "el Govern del Canvi té un projecte a llarg termini", i ha assegurat que "la consolidació del govern d'esquerres la pròxima legislatura és l'única via per seguir progressant en aquesta comunitat en drets socials".

En aquest sentit, Camps ha assegurat que "són uns comptes de present i de futur, fruit del diàleg i el consens", que demostren que tenim un Govern "solvent i responsable, que ha treballat per créixer econòmicament, sanejar els comptes públics i reduir el deute, acabant amb l'austeritat mal entesa del PP". De fet, per la diputada socialista, l'agenda social i la redistribució de la riquesa són els "eixos transversals" dels pressuposts.

"Invertim més de mil milions d'euros en educació, s'inverteixen més de 3.000 milions d'euros en polítiques socials, i a partir de l'1 de gener més de 190.000 pensionistes deixaran de pagar pels medicaments amb l'eliminació dels copagaments", ha destacat Camps, que ha apuntat també altres mesures "que demostren que tenim les persones al centre de les nostres polítiques", com ara la recuperació del Decret de Garantia de Demora, l'augment del pressupost per a Dependència en 17 milions d'euros, o l'increment de les partides d'habitatge en un 136%.

La diputada socialista ha criticat les esmenes que el PP ha presentat als pressuposts, que ha qualificat de "demagògiques, improvisades i electoralistes", assegurant que "sembla que Biel Company ha estat més preocupat de ressuscitar a Mateu Isern que de plantejar solucions als problemes de la ciutadania de Balears a través de les seves esmenes".

Per la Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Socialista, els populars "fan una màgia amb els números que no entenem", ja que "proposen deixar de pagar més d'un 30% del deute i buiden tres vegades de pressupost l'Oficina Anticorrupció". Per aquest motiu, ha criticat que els populars "fan trampes i no són seriosos amb els números", i ha afegit que "la rebaixa fiscal del PP amaga retallades socials i ni ells mateixos l'aplicarien si governessin", ja que "proposen que entri en vigor l'1 de gener de 2020, i per tant no obliga ningú".

Així i tot, Camps ha apuntat la intenció del Govern d'aprovar "les dues o tres esmenes que són salvables de les més de 400 que han presentat, cosa que el PP no va fer mai, i això que les nostres esmenes sí que tenien sentit i afavorien la nostra comunitat autònoma".

Pel que fa al decret referent a polítiques d'habitatge aprovat divendres passat pel Consell de Ministres, Camps ha manifestat la satisfacció del PSIB-PSOE, ja que "serà molt beneficiós per Balears, que és una de les Comunitats amb més problemes d'habitatge".

La Portaveu ha valorat positivament algunes de les mesures aprovades, com ara l'increment de 3 a 5 anys de les pròrrogues obligatòries en els contractes de lloguer, o la fixació d'una quantia màxima per a la fiança, ja que "seran mesures importants per afavorir l'accés al lloguer". Per Camps, "queda molt camí per fer, tot i que és una primera passa important", que "s'ha de conjugar amb altres mesures com la inversió en habitatge que s'ha compromès a fer el govern estatal a Mallorca i Eivissa, la creació de 511 habitatges públics, o la posada al mercat de més de 800 habitatges que estaven en mans de grans tenidors".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube