Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca l'alt consens amb què s'aprovarà la Llei Agrària, la qual "prioritza l'agricultura en detriment de l'urbanisme"

Vicenç Thomàs 14-01-19El Grup Parlamentari Socialista ha valorat molt positivament l'alt grau de consens amb què s'aprovarà demà la Llei Agrària, ja que "fins i tot tendrà suport a punts importants de partits que no donen suport al Govern".

Així ho ha explicat el diputat socialista Vicenç Thomàs, qui ha argumentat que la Llei Agrària "tot i que ja sabem quins són els interessos de Company, prioritza l'agricultura en detriment de l'urbanisme, ajuda a professionalitzar la tasca dels vertaders pagesos i reconeix la feina que fa la pagesia".

A més a més, la llei també crea les zones d'alt valor estratègic, que hauran de definir els Consells Insulars, i es crea la figura de les agroestades turístiques, per a sis persones, la qual cosa "serà possible sempre que el pagès visqui a la possessió i en tot cas anirà en detriment de la qüestió urbanística".

El ple del Parlament també validarà el decret llei de Projectes Industrials Estratègics, que es deriva de la Llei d'Indústria i del Pla d'Indústria com una eina concreta "que ofereix un ampli ventall de situacions i dóna respostes a moltes necessitats del sector".

Pel que fa a la Llei del Govern, Thomàs ha assegurat que "és necessària perquè actualitza la Llei del Bon Govern i regula qüestions com el procediment per fer un decret llei o el que pot fer un Govern en funcions, la qual cosa fins ara no estava regulada, per sotmetre a l'Executiu al control parlamentari també en període de funcions i evitar el que va passar amb el Govern Rajoy, quan va estar un any sense estar controlat per les Corts Generals".

Finalment, el ple de demà també debatrà la llei de capitalitat d'Eivissa, la del Museu de Mallorca i la de microcooperatives.

Pressuposts Generals de l'Estat

Pel que fa als PGE pel 2019 que han entrat avui al Congrés, Thomàs ha defensat que "són uns comptes molt socials i que ajuden al conjunt de ciutadans d'Espanya i Balears".

En concret, el diputat socialista ha destacat qüestions com l'augment del salari mínim a 900 euros, un augment de les pensions "que ha estat més gran amb uns mesos socialistes que amb els darrers 6 anys de Rajoy, l'impuls a l'educació de 0 a 3 anys, els 220 milions d'euros pel pacte contra les violències masclistes, les ajudes per habitatge, l'augment del 50% del pressupost per dependència, la recuperació del subsidi per aturats majors de 52 anys, la reducció del copagament farmacèutic als pensionistes o la consolidació del descompte de resident al 75%.

Finalment, Thomàs ha anunciat que el PSIB-PSOE es sumarà demà a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de Mallorca davant l'amenaça masclista que representa el pacte de la vergonya d'Andalusia, tenint en compte que "milers de dones estan sotmeses cada dia a aquesta violència i no podem consentir que tornin enrere polítiques que han estat impulsades des de fa anys".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube