Imprimeix
PDF

El Ple del Parlament aprova per unanimitat el Decret de Projectes Industrials Estratègics per impulsar la reindustrialització i donar resposta a la situació de la comarca de Lloseta

191401 PleParlament_EnricCasanovaWEBAvui s’han aprovat també la Llei Agrària, que afavoreix la professionalització de la pagesia i la diversificació del sector primari, i la Llei de Govern que regula, entre d’altres, el règim del govern en funcions.

El Ple del Parlament ha convalidat avui per unanimitat el Decret sobre Projectes Estratègics Industrials, una iniciativa que “completa i desenvolupa la Llei i el Pla d’Indústria i dóna una resposta urgent a la situació de la comarca de Lloseta, evitant la seva desindustrialització imminent”.

Així ho ha afirmat avui el diputat socialista Enric Casanova, que ha emfatitzat que el decret “facilita la col·laboració público-privada i fa incís en la formació i la requalificació dels treballadors i treballadores”.

Per a Casanova, el decret és clau per minvar la dependència econòmica del sector terciari i el turisme i “diversificar l’economia i canviar el model econòmic, avançant cap a la recuperació i l’impuls del teixit industrial”. El decret, però, també fomenta un canvi de model pel que fa a la mateixa indústria, segons Casanova, ja que “permet avançar en la transició energètica i impulsa un sector secundari basat en la innovació i el coneixement en comptes de l’ocupació de territori i la mà d’obra”.

Llei Agrària

També a la sessió d’avui s’ha aprovat la Llei Agrària amb la finalitat de “protegir els pagesos professionals, impulsar la millora i transformació de l’activitat agrària per adaptar-la als nous temps, i complementar i diversificar l’economia de la gent del camp per garantir la seva pervivència”, segons ha defensat el diputat socialista Damià Borràs.

En aquest sentit, la llei incorpora la figura de les agroestades, que per a Borràs servirà perquè “els pagesos i pageses puguin participar d’una forma més directa dels beneficis del turisme, sense que això vagi en detriment de l’activitat primigènia, que segueix essent l’agricultura”. L’objectiu, per a Borràs, és “protegir l’agricultura i cercar els complements necessaris perquè els pagesos i pageses puguin viure del camp amb dignitat”.

“Apostam per la professionalització dels pagesos i les pageses, la formació, les noves tecnologies i l’ús de les eines i instruments que els puguin ajudar a fer la seva activitat de la millor manera”, ha assegurat Borràs, que també ha destacat que aquesta iniciativa “impulsa una agricultura ecològica capaç de protegir la salut i el medi ambient, tal com exigeix la Unió Europea, i de cada vegada demanen més els consumidors”.

Llei de Govern

El Ple ha aprovat també avui la nova Llei de Govern, que “substitueix la Llei de Bon Govern i l’adequa a la reforma de l’Estatut d’Autonomia de l’any 2007”, segons ha explicat el diputat socialista Vicenç Thomàs.

“La nova llei afavoreix i regula la participació ciutadana i la transparència, alhora que impulsa un govern sense papers, avançant cap a l’administració electrònica”, ha explicat Thomàs, que ha destacat que aquesta nova norma “regula el Govern en funcions, deixant clar què pot fer i que no, i sotmetent-lo expressament al control parlamentari”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha recordat que “Rajoy va liderar durant 10 mesos un govern en funcions que no va voler sotmetre al control del Congrés dels Diputats, i ja hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que diu que això no es pot fer”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube