Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta una iniciativa "per recuperar el consens contra la violència masclista", tot i que "haurem de veure si PP i C's fan l'ullet a la dreta més extrema i cavernària"

Andreu Alcover i Sílvia Cano 04-02-19El PSIB-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei, signada també pels socis de pacte, per reafirmar el compromís de la resta de grups parlamentaris amb les mesures aprovades contra la violència masclista i a favor de la igualtat.

La iniciativa es debatrà al ple de demà i la diputada encarregada de defensar-la, Sílvia Cano, ha explicat la necessitat de tenir aquest debat perquè "la dreta és més dreta que mai i ens vol fer retrocedir a l'època del blanc i negre".

La proposta planteja que el Parlament rebutgi qualsevol posicionament que propugni l'eliminació de les mesures de protecció de les dones en casos de violència de gènere, que reafirmi la legislació aprovada i els pactes socials aconseguits contra la violència de gènere i que es rebutgi qualsevol tipus d'acord amb formacions que plantegen la reducció o supressió de les mesures de protecció de les dones i que donen cobertura a polítiques irresponsables que comporten un altíssim risc d'agreujar aquesta xacra.

Davant això, Cano ha avançat que "haurem de veure si PP i Ciutadans volen fer l'ullet a la dreta més extrema i cavernària que es declara antifeminista i masclista".

De fet, la diputada socialista ha volgut recordar que "duim 6 dones assassinades en 5 setmanes que duim d'any, la qual cosa és una barbaritat que no podem tolerar", tenint en compte que "quan donam passes per combatre-ho i quan milers de dones surten als carrers a reclamar igualtat, veim com la dreta ens vol fer retrocedir".

Cano també ha exigit als partits de drets "que deixin de ficar por a les dones víctimes amb les denúncies falses, ja que desgraciadament cap de les 6 dones assassinades enguany havia denunciat".

Finalment, Cano ha remarcat el fet que els socialistes presenten aquesta proposta "per recuperar l'esperit de consens que hi havia un temps, quan la lluita contra la violència masclista tenia la unanimitat de totes les forces polítiques".

"El PP prioritza l'erosió al Govern d'Espanya a l'interès general".

Per part seva, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha qualificat d'"oportunista" la Proposició No de Llei que ha presentat el PP en relació als Pressuposts Generals de l'Estat, i ha denunciat que "prefereixen l'erosió al Govern d'Espanya que no mirar per l'interès general".

En aquest sentit, Alcover ha demanat a Company "que expliqui perquè els 342 milions d'euros per Balears prevists als PGE del 2018 eren fantàstics i els 435 milions per enguany, un 28% més, són un escàndol".

Davant aquesta incoherència del PP, el portaveu socialista ha insistit en el fet què "nosaltres sí som coherents i continuam criticant la manca d'inversió territorialitzada, però reconeixem que els 180.000 pensionistes de Balears veuran per primera vegada en anys augmentada la seva pensió d'acord a l'IPC i que 56.000 treballadors i treballadores de les illes veuran incrementat el seu sou gràcies a l'augment del Salari Mínim Interprofessional".

Per això, Alcover ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista presentarà esmenes al redactat d'una iniciativa que "no és acceptable".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube