Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aconsegueix el suport de tots els grups parlamentaris per reforçar les mesures contra la violència masclista i per la igualtat de gènere

Sílvia Cano 05-02-19El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista, signada també pels socis de pacte, per la qual es demana tornar al consens polític en contra de la violència de gènere.

La diputada socialista Sílvia Cano ha qualificat d'oportunitat aquesta iniciativa per "deixar ben clar que al Parlament estam amb les dones i que no volem retrocedir ni un pam en les mesures contra la violència masclista i per la igualtat de gènere".

Cano ha defensat que "en un moment en què s'està equiparant la violència domèstica a la de gènere, en el qual s'alimenta la idea que les dones menteixen denunciant o quan es diu que els homes són les víctimes de la llei integral contra la violència de gènere, cal fer un cordó sanitari contra les tesis negacionistes de la violència de gènere".

De fet, la diputada socialista ha insistit en què "hi havia un temps en què la lluita contra la violència de gènere era una qüestió d'Estat que ara s'ha trencat", per la qual cosa ha demanat "que totes les forces polítiques reforcem el que conjuntament hem construït durant anys, per tornar als consensos de mínims contra la violència masclista".

Gràcies a aquests consensos, tal com ha exposat Cano, "hem aprovat la llei integral contra la violència de gènere, el pacte d'Estat contra la violència de gènere i el pacte reaccionem contra les violències masclistes i mesures com la de garantir un any de feina a les dones víctimes".

Per això, Cano ha apostat per "mantenir la prioritat política i democràtica contra la violència de gènere, per la qual cosa demanam expressar el rebuig a qualsevol posicionament polític que propugni l'eliminació o rebaixa de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència de gènere i rebutjar l'adopció de qualsevol tipus d'acord amb formacions que plantegen la supressió o reducció d'aquestes mesures de protecció".

Precisament, aquest ha estat l'únic punt en què Ciutadans s'ha abstingut, mentre que el PP l'ha votat a favor tot i el pacte assolit a Andalusia.

A més a més, la iniciativa també proposa instar al Govern d'Espanya i al de les illes a reforçar les mesures del pacte contra la violència masclista, a manifestar la repulsa del Parlament a totes les manifestacions de la violència masclista i a declarar la tolerància zero contra els maltractadors i a reforçar el paper de l'IBDona.

Pel que fa a la iniciativa del PP sobre els Pressuposts Generals de l'Estat, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha lamentat que el PP prefereixi l'erosió al Govern d'Espanya i el partidisme abans que donar suport a uns PGE "que suposen més recursos per a un de cada quatre ciutadans".

Uns recursos que arriben gràcies a la revalorització de les pensions, a l'eliminació del copagament farmacèutic, a l'augment del salari mínim interprofessional, la recuperació de les ajudes per aturats majors de 52 anys o l'Ingrés Mínim Vital. Tots ells, aspectes que fan que "els pressuposts pel 2019, en general, són bons per Balears".

Una vegada més, Alcover ha reiterat la coherència dels socialistes pel que fa als comptes estatals, reconeixent que "s'ha de millorar la inversió territorialitzada, per la qual cosa anem a veure com ho podem millorar tots junts".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube